2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Žurnalistų ekslibrisų ir Alfonso Čepausko metalo plastikos paroda

2013-01-16
 
Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1, Vilnius) atidaryta bendra šalies žurnalistų ekslibrisų ir dailininko Alfonso Čepausko mažosios metalo plastikos paroda. Į parodos iškilmingą atidarymą, kuris įvyko š. m. sausio 16 d., susirinko nemažas būrys akademijos ir jos bibliotekos darbuotojų, skaitytojų, taip pat žurnalistų, dailininkų, kolekcionierių, kitų specialybių ir profesijų ekslibrisų mėgėjų. Šia proga žurnalistus, dailininkus – ekslibrisų autorius ir visus šio dailės žanro mėgėjus sveikino ir apie tolimesnio bendradarbiavimo galimybes kalbėjo Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos direktorius Sigitas Narbutas, Lietuvos Žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Parodos iniciatorius ir organizatorius Lietuvos dailininkų ir žurnalistų sąjungų narys Alfonsas Čepauskas aptarė ekslibriso situaciją Lietuvoje, taip pat pakomentavo idėją surengti žurnalistų mažosios grafikos - ekslibrisų parodą kartu su autoriniais metalo mažosios plastikos darbais. Menotyrininkas Albertas Vaidila supažindino susirinkusius su ekslibriso istorine raida bei kai kuriomis teorinėmis šio dailės žanro kaitos ir suvokimo problemomis. Šventinę parodos pristatymo nuotaiką pagyvino folkloro ansamblio „Tyklė“ dainos.
 
Savo ekslibrisus žurnalistai demonstruoja antrąkart (pirmą kartą jų ekslibrisų paroda buvo surengta 2012 metų gegužę Lietuvos technikos bibliotekoje). Pastarosios parodos rengėjas - Lietuvos žurnalistų sąjunga, LŽS senjorų klubas, Lietuvos dailininkų sąjunga ir Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka. Antroji žurnalistų ekslibrisų paroda, palyginus su pirmąja, gausesnė dalyvaujančių dailininkų ir eksponatų skaičiumi – joje žiūrovų vertinimui pateikti 53 autorių 156 darbai. Ekspozicijoje šalia žinomų Lietuvos dailininkų - V. Kisarausko, A. Makūnaitės, A. Čepausko, A. Čapskytės, H. Mazūro, M. P. Vilučio, S. L. Makaraičio, V. V. Jucio, K. Ramono, K. Katkaus ir kt., matome nemažai užsienio valstybių (Vokietijos, Rusijos, Ukrainos, Lenkijos, Argentinos ir kt.) dailininkų darbų, skirtų mūsų šalies žurnalistams. 
 
 
 
Albertas Vaidila

Iliustracijose: Albinos Makūnaitės, Aušros Čapskytės, Klaido Navicko sukurti ekslibrisai ir Alfonso Čepausko mažosios plastikos darbas „Laukianti“

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-02-05 13:04
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Jonas

2013-02-07 14:15

Informacija įdomi, tik kodėl taip pavėluotai paskelbta? Mokslų Akademijos bibliotekoje - jau kita paroda.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media