2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Į dienoraščių knygą sugulė svarbiausi 1985–2004 m. Lietuvos įvykiai – Seimo skaitykloje organizuojamas susitikimas su jos autoriumi Antanu Šimkūnu

2022-06-06
 
Antanas Šimkūnas

Antanas Šimkūnas

Birželio 8 d., trečiadienį, 13 val. Seimo skaitykloje (III rūmai)žinomas radijo žurnalistas, LŽS narys Antanas Šimkūnas pristatys savo knygą „Lietuva grįžta į pasaulį". Joje pasakojama, kaip Lietuva po Kovo 11-osios atkūrė ryšius su užsienio valstybėmis, įstojo į tarptautines organizacijas ir grįžo į politinį pasaulio žemėlapį.
Daug metų dirbdamas Lietuvos radijuje, ruošdamas laidą „Pasaulis ir Lietuva", vadovaudamas Radijo monitoringui, kuris užrašinėjo užsienio radijo pranešimus ir komentarus apie Lietuvą, autorius sukaupė daug vertingos informacijos apie įdomų ir dramatišką Nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos gyvenimą, siekimą atkurti ryšius su pasauliu.
Dienoraščių knygoje detaliai primenami svarbiausi įvykiai, datos, valstybės vadovų vizitai, Lietuvos radijo ir televizijos, Aukščiausiosios Tarybos, Užsienio reikalų ministerijos, partijų, visuomeninių organizacijų veikla, apimanti įdomų ir dramatišką Lietuvos laikotarpį - nuo 1985 iki 2004 metų, kai Lietuva įstojo į Europos Sąjungą, užmezgė diplomatinius santykius su 189 valstybėmis. „Lietuvos kelias į pasaulį buvo ilgas, sudėtingas, aplaistytas Sausio 13-osios didvyrių krauju, kaip šiandien kelią į Europą tenka skintis kovojančiai Ukrainai", - atkreipia dėmesį A. Šimkūnas.
Knygos pristatyme dalyvaus žurnalistė, rašytoja Marijona Varneckienė, publicistas, vertėjas, buvęs „Minties leidyklos" vadovas Kęstutis Trečiakauskas ir Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos solistė Gabrielė Butkaliuk (8 m. mokytoja Sonata Kudžmienė). Knygos ištraukas skaitys LRT radijo laidų ir žinių vedėjas Paulius Šironas.

 

Daugiau informacijos:
Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen
atstovė spaudai Ilona Petrovė
Tel. (8 5) 239 6030, mob. 8 698 42 071
El. p. ilona.petrove@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-06-06 15:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media