2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistas irgi žmogus

*print*

Archyvas :: Senatvės pensijos nebus papildomai mažinamos

2010-11-11
 
 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija atkreipia dėmesį į tai, kad pasirodę pranešimai viešojoje erdvėje, jog senatvės pensijos nemažės tik pensininkams su sunkia negalia, gali būti klaidinantys visuomenę. Atkreipiame dėmesį, kad pensijos visiems kitiems pensijų gavėjams nebus kaip nors papildomai mažinamos, jos bus mokamos tokios, kaip iki šiol pagal Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinąjį įstatymą.

 

Seime pritarta Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pataisoms, kuriomis numatyta išimtis vienai senatvės pensininkų grupei - žmonėms, turintiems sunkią negalią. Šiai žmonių grupei pagal Laikinąjį įstatymą pensijos nebus perskaičiuojamos, kaip buvo iki šiol.

 

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovo Rimanto Dagio siūlymu buvo patikslintos minėto įstatymo nuostatos, kurioms įsigaliojus, nuo šių metų gruodžio 1 d. senatvės pensijos nebebus perskaičiuojamos tiems senatvės pensijų gavėjams, kuriems yra nustatytas didelių specialiųjų poreikių lygis.

 

Iki šiol neperskaičiuojamos buvo tik netekto darbingumo pensijos tiems negalią turintiems žmonėms, kurie gauna netekto darbingumo pensijas, paskirtas netekus 75-100 proc. darbingumo (I gr. invalidumo pensijas). Tuo tarpu visiems senatvės pensijų gavėjams šios pensijos buvo perskaičiuojamos, jei jos - didesnės nei 650 litų.

 

Pagal dabar galiojančią tvarką, senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems žmonėms yra nustatomas specialiųjų poreikių lygis, o darbingumas (invalidumas) nėra nustatinėjamas. Todėl analogišką sunkų negalios lygį turintys senatvės pensininkai (kaip ir darbingo amžiaus neįgalieji) buvo nepatenkinti minėto įstatymo taikymu. Tai reiškia, kad įsigaliojus minėtoms pataisoms, senatvės pensijos nebebus perskaičiuojamos ir tiems žmonėms, kurie gauna šias pensijas ir jiems yra nustatytas didelių specialiųjų poreikių lygis.

 

"Mokesčių žinios"

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-11-11 17:42
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media