2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: „Vatican Media“ prodiusuotam dokumentiniam filmui „Kordonas“ – premija

2022-12-16
 
Apdovanotas dokumentinis filmas „Kordonas", Alice Tomassini režisierės nufilmuotas prie Ukrainos sienų, prodiusuotas „Vatican Media ir „Tenderstories"
Dokumentis filmas „Kordonas" (Siena) nufilmuotas keliaujant iki Ukrainos sienų su režisiere Alice Tomassini. Po pasaulinės premjeros XVII Romos filmų festivalyje ir Europos premjeros JK kino festivalyje, kur jis laimėjo geriausio dokumentinio filmo apdovanojimą.
Filmas „Kordonas", sukurtas režisierės Alice Tomassini, prodiusuotas Vatican Media ir Tenderstories, gruodį pradeda peržiūrų turą po Europą: Vengriją, Slovakiją, Lenkiją, Moldovą, Rumuniją.
Filmas bus rodomas kaimyninių šalių su Ukraina sostinėse ir pagrindiniuose pasienio miestuose, kurie vykdė ir tebevykdo svarbų vaidmenį teikiant pagalbą pabėgėliams.
„Kordonas" pasakoja apie išskirtinio žmogiškumo istorijas pasienyje su Ukraina. Istorijas, kurios atspindi daugiau nei septynių milijonų moterų ir vaikų patirtis bėgant nuo karo. Dokumentika kelia klausimą, ką reiškia šiandienos pasaulyje kirsti liniją, nematomą ir konkrečią, kaip kad siena tarp dviejų valstybių, paliekant savo pasaulį. Istorijos paprastos, kartu ir nepaprastos, nes atskleidžia moterų, kaip taikos kūrėjų, vaidmens svarbą pasaulyje, kur taip dažnai atrodo, kad smurtas yra vienintelis kelias.
Filmas pradedamas rodyti Budapešte, vėliau daugybei savanorių ir Italų kultūros institutų padedant, kurie vienija pajėgas norėdami pristatyti filmą, pasakojantį apie dramatišką situaciją, kurią šiuo metu išgyvena Ukrainos tauta, jis pasieks kitus miestus.
DŽ/Vatican News
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-12-16 14:47
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media