2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Ščečine ir Vroclave surengti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirti koncertai

2020-02-18
 
Slawek Przerwa / NFM nuotrauka

Slawek Przerwa / NFM nuotrauka

 

Mieczysławo Karłowicziaus filharmonijoje Ščečine ir Nacionaliniame muzikos forume Vroclave įvyko pianisto Luko Geniušo ir Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro, diriguojamo Modesto Pitrėno, koncertai, skirti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

Koncerto programoje skambėjo kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninė poema „Miške". Bilietai į Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro ir Chopino konkurso laureato Luko Geniušo koncertus ir Ščečine, ir Vroclave, išpirkti dar gerokai prieš koncertus. Po koncertų publika atlikėjams negailėjo aplodismentų. Klausytojai ne tik dėkojo Lukui Geniušui, Modestui Pitrėnui ir Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui už koncertą, bet ir sveikino Lietuvą su Nepriklausomybės 30-mečiu.

Šie koncertai - tai ne vieninteliai kultūros renginiai Lenkijoje, skirti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui. Šių metų birželio 19 d. Nacionaliniame muziejuje Ščečine, bendradarbiaujant su Nacionaliniu M. K. Čiurlionio dailės muziejumi, planuojama atidaryti Lietuvos dailės parodą, kurioje bus eksponuojami žymiausių Lietuvos XX amžiaus dailininkų darbai, tarp kurių - ir dešimt M. K. Čiurlionio paveikslų. Ščečine taip pat bus pristatyti lietuvių literatūros vertimai į lenkų kalbą. Lietuva bus garbės viešnia gegužę Vroclave vyksiančiame tarptautiniame poezijos festivalyje „Silesius".

Iškilmingus koncertus Ščečine ir Vroclave, skirtus Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui, rėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos garbės konsulai Ščečine ir Vroclave, privatūs rėmėjai.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-18 16:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media