2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Juvelyrikos paroda ,,Žemaitijos balsai ir daiktai“ pristatoma Kijeve

2018-07-30
 
Kijeve, galerijoje ,,Kalita Art Club" atidaryta lietuvių menininkės Eglės Čėjauskaitės-Gintalės juvelyrikos paroda ,,Žemaitijos balsai ir daiktai". Parodoje eksponuojami kaklo papuošalai, škaplieriai, segės, medaliai, plaukų puošmenos, objektai, sukurti derinant įvairias medžiagas bei technikas (balintą sidabrą, spindintį auksą, rūdžių išgraužtą plieną, žalvarį, bronzą, mamuto kaulą, virvę, sudūlėjusį audinį ir t.t.). 
Į šios unikalios parodos atidarymą gausiai susirinkusius svečius bei lietuvių bendruomenę su Lietuvos valstybės diena pasveikino Lietuvos Respublikos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis. Parodą pristatė pati menininkė, kuri sakė, kad tai ekspozicija bylojanti apie mūsų žemaičių šaknis, iš jų siamiamą striprybę. Idėjų kūrybai ji atradusi žemaitiškoje literatūroje, o konkrečiai tai prof. Viktorijos Daujotytės poezijoje, ir savo kūriniais siekianti ne iliustruoti tekstų turinį, bet materializuoti juose perteiktą autentišką Žemaitijos regiono, iš kurio ir pati kilusi, pasaulėjautą, šiai kultūrai būdingą nuotaiką, susikalbėjimą, pajautimą.
Paroda veiks iki rugpjūčio 4 d.
Jos pristatymą Kijeve organizavo Lietuvos Respublikos ambasada ir Kultūros atašė Ukrainoje, kuravo VšĮ ,,Porta Artis", rėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, koordinavo Lietuvos kultūros institutas.
Eglė Čėjauskaitė Gintalė - Lietuvos juvelyrė, konceptuali menininkė, kurianti netradicinius, išskirtinius juvelyrikos objektus bei papuošalus iš metalo, tekstilės ir įvairių netradicinių medžiagų. Menininkė yra baigusi metalo meno ir dizaino specialybes Vilniaus dailės akademijoje, yra nuolatinė parodų užsienyje ir Lietuvoje dalyvė, tarptautinių ir regioninių juvelyrikos konkursų laimėtoja, Lietuvos dailininkų sąjungos bei Tarptautinės medalininkų asociacijos Fidem narė.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-07-30 14:03
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media