2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuvių vaikų knygų salonas Berlyne su Ula Šimulynaite

2013-11-13
 
Lietuvių vaikų rašytoja ir iliustratorė Ula Šimulynaitė

Lietuvių vaikų rašytoja ir iliustratorė Ula Šimulynaitė

 

Gabrielė Žaidytė

Kultūros atašė Vokietijoje

 

 

LR kultūros atašatas Vokietijoje ir Šeštadieninė Berlyno lietuvių mokyklėlė lapkričio 16 d. vėl kviečia vaikus ir visus, kurie bent kartais jais pasijaučia, į susitikimą su jaunąja lietuvių vaikų rašytoja ir iliustratore Ula Šimulynaite.

Lietuvos ambasadoje Berlyne Ula Šimulynaitė su vaikais skaitys ištraukas iš naujausios knygos „Kotonų Brolija", pristatys dvi pačios animuotas ir įgarsintas elektronines noveles apie Privatų Vaiduoklį, taip pat atidarys iliustracijų parodą „Kotonai ir bičiuliai", kurioje bus eksponuojamos iliustracijos iš autorės knygų. Paskui drauge su menininke visi norintys galės nupaišyti labiausiai pamėgtą personažą iš Ulos pasakų.

Istorijoje „Kotonų Brolija" susitinka personažai iš visų anksčiau Ulos Šimulynaitė sukurtų knygų: Kotonai Gilė ir Bijūnas atvyksta iš Paryžiaus, kur patyrę daugybę nuotykių gauna raktą nuo paveldėtos pilies ir patraukia į pietus jos ieškoti - „Kotonai Paryžiuje". Privatus Vaiduoklis ir Liūlijus pažįstami iš trilogijos „Privataus Vaiduoklio gyvenimas", „Privatus Vaiduoklis atostogauja" ir „Privatus Vaiduoklis keliauja". Avinas Liudvikas ir Stepių Gomesas toliau tęsia savo nuotykius, prasidėjusius knygoje „Avinas Liudvikas Besarabijos Stepėje". „Kotonų Brolija" yra visų čia išvardytų knygų tęsinys. Herojų gyvenimai susipina Kotonijos karalystėje, esančioje pasakų pasaulyje. Tai pasakojimas apie kovą dėl šviesos žemėje, apie blogį, draugystę ir gėrio triumfą.

Renginio metu Ula Šimulynaitė pristatys visas šias savo sukurtas knygas. Pirmoji „Privataus Vaiduoklio gyvenimas" 2009 metais apdovanota premija Knygos Meno Konkurse Vilniuje. Visas likusias savo knygas menininkė yra sukūrusi reziduodama užsienyje esančiose rezidencijose. „Kotonai Paryžiuje" atsirado Théàtre de la cité universitaire de Paris rezidencije 2010 metų pavasarį. Už šią knygą ji gavo diplomą gražiausios metų knygos konkurse Vilniuje, o 2011 metais iliustracijos keliavo į Illustrarium parodą Bolonijoje, vaikiškų knygų mugėje. 2010 metais vykusiame plenere Magnus Ducatus Artis - Frumushika Nova, Ukrainoje - Ula sukūrė dalį piešinių knygai „Avinas Liudvikas Besarabijos stepėje". O 2012 metų rudenį, laimėjusi Institut Français rezidencijų konkursą laureatė tris mėnesius viešėjo Cité internationale des Arts de Paris, kur gimė paskutinioji knyga „Kotonų Brolija".

Projektą organizuoja LR kultūros atašė Vokietijoje.  Autorės viešnagę Vokietijoje remia LR Kultūros ministerija.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-13 09:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media