2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Algirdo Šeškaus fotografijos paroda Tulūzoje, Chateau d’Eau galerijoje

2013-11-05
 
A.Šeškaus parodos plakatas

A.Šeškaus parodos plakatas

 

Rasa Balčikonytė

Kultūros atašė Prancūzijoje

 

Nuo lapkričio 6 d. Chateau d'Eau galerijoje Tulūzoje pradeda veikti Lietuvos avangardinės fotografijos pradininko Algirdo Šeškaus paroda "Pilkos spalvos variacijos ir niuansai". Parodos kuratorius - galerijos direktorius Jean Marc Lacabe.

Algirdas Šeškus intensyviausiai kūrė  7-9 dešimtmetyje. Menininko kūryba išsiskyrė fotografiniu objektu ir požiūriu į jį - fotografijose nėra dramatizmo, reikšmingų įvykių, o tik paprasti buvinėjimai, sudarantys foną  fotografijai, tarsi ir nesiekiančiai ką nors parodyti. Pagal ano meto kanonus, Šeškaus "neprofesionaliai" suręstos kompozicijos, neryškūs, be jokios dinamikos ir ekspresijos darbai priminė pradedančiojo mėgėjo bandymus. Pasirinkęs pasyvaus stebėtojo poziciją, menininkas palieka darbus be pavadinimų ir vietų nuorodų, taip dar labiau dekontekstualizuodamas fotografijų turinį.

Chateau d'Eau galerija - seniausia ir viena prestižiškiausių fotografijos galerijų Prancūzijoje. Galerijos vadovas Jean-Marc Lacabe 2012 m. žiemą pagal Kauno fotografijos galerijos rezidencijų programą viešėjo Lietuvoje. 2013 m. pavasarį Chateau d'Eau buvo surengta personalinė Vytauto V. Stanionio fotografijos paroda,  gruodžio mėnesį Kauno fotografijos galerijoje bus eksponuojama Prancūzijos fotografijos klasikų paroda iš Chateau d'Eau kolekcijos.

Parodos atidaryme, kuriame bus pristatytas ir parodos katalogas,  dalyvaus autorius ir daugelio jo knygų sudarytoja Malvina Jelinskaitė.

A. Šeškaus fotografijos paroda veiks iki 2014 sausio 5 d.

Lapkričio 12 d. galerijoje vyks Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovo Gintaro Česonio paskaita apie 7-9 dešimtmečio Lietuvos fotografiją.

Projektą remia LR Kultūros ministerija, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius, Chateau d'Eau galerija ir Tulūzos merija.

Daugiau informacijos www.galeriechateaudeau.org

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-05 08:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media