2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Varšuvoje atidaryta 1863 m. sukilimui skirta paroda

2014-01-23
 
 

Rasa Rimickaitė

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje

 

Lietuvos kultūros centre prie LR ambasados Varšuvoje atidaryta 1863 m. sukilimo 150-ųjų metinių minėjimo renginius užbaigianti paroda „1863 m. sukilimo ženklai Arturo Grottgerio kūrybos cikluose „Polonia" ir „Lituania".

Į parodą, skirtą pažymėti šio labai svarbaus lietuvių, lenkų ir baltarusių tautoms istorinio ir kultūrinio sukilimo metinėms, susirinko itin gausus būrys žiūrovų: buvusi Lenkijos užsienio reikalų ministrė, svarbių Varšuvos kultūros institucijų ir visuomeninių organizacijų vadovai, diplomatinio korpuso nariai, lietuvių bendruomenės ir akademinio jaunimo atstovai.

Lietuvos dailės muziejaus parengtoje parodoje pristatoma 15 abiejų ciklų darbų, kurie aukštos kokybės spauda yra atspausdinti ant specialių kilnojamų parodos stendų. Parodos atidarymo metu padėkota Lenkijos nacionaliniam muziejui Krokuvoje už ciklo „Lituania" originalų ir ciklo „Polonia" heliograviūrų kokybiškų skenuotų vaizdų paskolinimą. Parodą lietuvių, lenkų ir anglų kalbomis praturtina ir istoriniai duomenys apie sukilimą Lenkijoje ir Lietuvoje.

Baigiant minėti 150-ąsias 1863 m. sukilimo metines Lietuvoje ir Lenkijoje drauge su Lenkijos PEN centru sausio 20 d. Varšuvoje taip pat buvo suorganizuota 1863 m. sukilimui, kaip modernumo ir kultūrinės emancipacijos procesų pradžiai, skirta ir didelio dėmesio sulaukusi diskusija, kurioje dalyvavo ir lietuvių istorikas Antanas Kulakauskas.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-23 10:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media