2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Lietuviškų kultūros renginių savaitė Vroclave

2013-11-24
 
 

Rasa Rimickaitė

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje

 

Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai pažymimas ir Vroclave, kuris 2016 m. bus Europos kultūros sostine.

Bendradarbiaujant su Jano Nowako-Jezioranskio Rytų Europos kolegija Vroclave, organizuojamas vertėjų seminaras „Vertėjai be sienų" bei lietuvių literatūros pristatymas lenkų leidėjams ir vertėjams. Lapkričio 27 d. vyks susitikimas su lietuvių poetu Tomu Venclova bei jo šiais metais lenkų kalba išleistos knygos „Vilniaus vardai" pristatymas, o lapkričio mėn. 29 d. numatomas susitikimas su lietuvių rašytoju Herkumi Kunčiumi ir jo knygos „Lietuvis Vilniuje" vertimo į lenkų kalbą pristatymas skaitytojams.

Bendradarbiaujant su viena žymiausių Europoje Vroclavo sinagoga „Po baltuoju gandru", lapkričio 28 d. bus atidaryta Lenkijoje didžiulio populiarumo sulaukusi paroda „Kadišas medinėms Lietuvos sinagogoms". Paroda į Vroclavą atkeliavo iš Tykočino, kur per keturis mėnesius ją aplankė daugiau nei 30 tūkstančių lankytojų.

Lapkričio mėn. 24 d. Vroclave prasidėjusiame istorijos festivalyje „XX amžius. Anamneses'89. Laisvės šaknys" taip pat dalyvauja istorikai ir publicistai iš Lietuvos, festivalio parodoje pristatomas Baltijos kelias.

Gruodžio 12 d. Vroclavo archeologijos muziejuje „Arsenal" bus atidaryta Lenkijoje jau daugelį metų gyvenančio menininko Ryčio Konstantinavičiaus keramikos darbų paroda.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-29 20:11
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media