2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Domicelės Tarabildienės ir Borderlands II parodos Glazge

2014-02-27
 
 

Rita Valiukonytė

Kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje

 

Tęsiasi Lietuvos fotografijos sezonas Vakarų Škotijoje - lietuvių parodos ir toliau keliauja iš vienos galerijos į kitą. Kovo 1 d. "Lillie" meno galerijoje Glazge bus atidaroma Domicelės Tarabildienės (1912-1985)  tarpukariu sukurtų fotografijų paroda "Nosis laikui" bei trijų šiuolaikinių Lietuvos fotografų - Vilmos Samulionytės, Arturo Valiaugos ir Vytauto Pletkaus darbai, kurie savo kelionę po Škotiją pradėjo kaip parodos „Borderlands II" dalis.

Pernai rugpjūčio mėnesį prasidėjęs parodų ciklas jau septynis mėnesius keliauja po šalį ir pritraukia gausius būrius meno mylėtojų. Vakarų Škotijoje vykstantis Lietuvos fotografijos parodų ciklas apima tiek lietuvių klasikų, tiek modernistų, dokumentinės bei šiuolaikinės fotografijos autorių kūrybą, įtraukti ir ne taip gerai žinomi fotomeninkai, kurių darbai ne ką mažiau įdomūs, taip žiūrovams suteikiant galimybę stebėti dinamišką Lietuvos fotografijos raidą. Daugelio menininkų fotografijos Didžiojoje Britanijoje buvo rodomos pirmą kartą.

Tai neabejotinai iki šiol išsamiausias lietuvių fotografijos pristatymas Jungtinėje Karalystėje, žymintis trejus metus trunkantį aktyvų bendradarbiavimą tarp "Street Level Photoworks " ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus bei kitų meno institucijų.

Parodos "Lillie" galerijoje veiks iki kovo 20 d.

Projektą remia LR Kultūros ministerija

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-27 11:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media