2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Kviečia į tarptautinę mainų parodą VILNIUS-BERLYNAS

2014-09-17
 
 

2014 m. rugsėjo 18 d., 19 val. Berlyne Kunstverein Tiergarten Galerie Nord  atidaroma tarptautinė mainų mažosios plastikos, objektų, instaliacijų paroda VILNIUS-BERLYNAS.

2014 m. rugsėjo 19 d., 18 val. paroda bus pristatyta tuo metu Berlyne vykstančioje meno savaitėje. 

Parodos dalyviai - Berlyno ir Vilniaus dailininkai.

Vokietiją atstovauja grupės Meta nariai:  Katharina Bach, Karl Menzen, Susanne Ruoff, Tatjana Schülke, Ona Tav, Renate Wiedemann.

Lietuvą atstovauja  skulptoriai iš Vilniaus: Kazys Venclovas, Gediminas Piekuras, Rytas Jonas Belevičius, Marius Zavadskis, Mindaugas Junčys, Arvydas Ališanka. 

Atidarymo metu parodą pristatys Dr. Ralf F. Hartmann (Kunstverein Tiergarten) ir p. Antanas Venckus ( Lietuvos Respublikos ambasada Berlyne)

Lietuvos dailininkų sąjungos skulptūros sekcija bendradarbiaudama su Berlyno nepriklausoma šešių šiuolaikinių vizualių menų dailininkų iniciatyvine grupe META surengė bendrą projektą, pristatantį dviejų valstybių meną vienoje erdvėje. 2013 m. jau įvyko pirmasis dviejų šalių susitikimas. Šis projektas buvo įgyvendintas Lietuvoje, LDS Šv.Jono gatvės galerijoje Vilniuje. Šiais metais projektas perkeliamas į Vokietiją, Berlyno "Kunstverein Tiergarten Galerie Nord" erdves.

META e.V. yra nepriklausoma šešių Berlyno menininkų grupė, kuri savo iniciatyva užmezga kontaktus su kitų šalių menininkais. Grupė remiasi žodžio meta (pusė, dalis) reikšme. Dvi pusės, dvi menininkų grupės susitinka bendram darbui tam, kad sukurtų naują visumą. Bendravimas su kito kultūrinio konteksto menininkais, jų šalies kultūros, jų gyvenimo ir darbo situacijos pažinimas META menininkams yra iššūkis ir kartu galimybė naujai apmąstyti  ir apibrėžti savo poziciją. Kiekvienas menininkas dalyvauja parodoje su savo darbu. Bendros parodos koncepcijos vystymas inicijuoja diskusiją, atvirumą ir skaidrumą.

META grupė pastaraisiais metais realizavo pasikeitimo projektus su dailininkais iš Švedijos, Prancūzijos ir Vengrijos, dalyvavo parodose Paryžiuje, Budapešte, Malmėje.

 2013-2014 m. projekto Vilnius-Berlynas "Susitikimo tikslas - sukurti dialogą tarp dviejų kultūrinių bendruomenių. Kiekvienas dailininkas dalyvauja šioje parodoje su savitu požiūriu į skulptūrinę plastiką. Tai vizuali diskusija tarp dviejų kultūrų, kurias suformavo skirtingų šalių istorija. Pozicijų tarpusavio kalbėjimas, galerijos erdvių ir skirtingų menininkų darbų  kontekstas  sukuria naujas idėjas.

Sukuriant skulptūrines abstrakcijas, instaliacijas, kurios praplečia žiūrovo suvokimo ribas apie paprastus ir slėpiningus  žmogaus proto pėdsakus,  skulptoriai ir vizualių menų dailininkai įdarbina skirtingas medžiagas - granitą, marmurą, bronzą, medį, geležį, nerūdyjantį plieną, organinį stiklą...

Kalbamės globalios kultūros terminais, nors esame iš skirtingų parapijų. Tai kartu ir plastinė edukacija. Mes kartu su skirtingų kultūrinių įtakų, interesų menininkais vienoje erdvėje. Mums svarbi ir originalios vietos idėja. Galvojame apie žiūrovo kelią po galeriją. Svarbus ir objekto aktualumas specifinėje vietoje. Tai nėra tik skirtingos formos erdvėje, mes kalbame apie patyrimą, tikėjimą, neįprastos, paslaptingos vietos jausmą. Tai ne tik specifinis ryšys tarp objektų, bet ir  specifinis ryšys  tarp žiūrovo, jo kūno mastelio ir objekto."- sako skulptorius lietuviškos dalies kuratorius Arvydas Ališanka.

Projekto kuratorius

Arvydas Ališanka

+370 61421563

Kontaktinis telefonas

861074869

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-17 07:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media