2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Didžioji Britanija: lietuvių menininkas kurs 1001 šokį

2019-01-18
 
Agnės Petrulėnaitės nuotrauka

Agnės Petrulėnaitės nuotrauka

Pietvakarių Anglijoje, Bortmute, įsikūręs šokio centras „Pavilion Dance South West" (PDSW), bendradarbiaudamas su Lietuvos kultūros institutu ir Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje, siūlo vystomąją rezidenciją šokėjams ir šokio kompanijoms iš Lietuvos. 
Rezidencija, pavadinta „Discovery Artist", suteikia galimybę dirbti kartu su PDSW kuratoriais Bornmute. Rezidencijos programą inicijavo Lietuvos Respublikos kultūros atašė Justė Kostikovaitė, PDSW direktorei Zannah Doan apsilankius Lietuvoje festivalio „Naujasis Baltijos šokis" metu 2017 metais. Zannnah Doan vizitą organizavo Lietuvos kultūros institutas.
PDSW rezidencijoje „Discovery Artist" šiuo metu kuria du lietuvių menininkai: Denisas Kolomyckis (dirba su šokiais ir filmais) ir Vilma Pitrinaitė (dirba su socialiniais pagrindais remtais šokių aktais).
Denisas Kolomyckis Bornmute pradėjo vystyti savo naująjį meninį projektą - „1001 šokio istorija". Šio darbą inspiravo legendinio filmų kūrėjo Jono Meko kūryba ir jo projektas „365 dienos'". Šis projektas kelis mėnesius bus viešinamas menininko „Instagram" paskyroje „1001dancestory" ir interneto svetainėje.
Daugiau informacijos apie projektą galite sužinoti kreipdamiesi tiesiogiai į PDSW (www.pdsw.org.uk) ir prodiuserį Daniel Broadbent (daniel@pdsw.org.uk)
Denisas Kolomyckis yra tarpdisciplininis menininkas. Kolomyckis pradėjo savo karjerą kaip baleto šokėjas, vėliau baleto įgūdžius taikė šiuolaikinio šokio ir meno kontekstuose, galerijose, teatruose, viešosiose vietose. Denisas mokėsi aktorystės, filmavosi daugybėje filmų, vaidino Lietuvos, Lenkijos ir Amerikos teatruose. Europos, Kaukazo šalyse (Gruzijoje, Armėnijoje) ir Jungtinėse Amerikos Valstijose (Niujorke, Misisipėje) menininkas su savo kūrinais pasirodė daugiau kaip 100 kartų.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-18 14:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media