2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Bolonijos knygų mugės trumpajame iliustratorių sąraše – keturios menininkės iš Lietuvos

2022-01-27
 
Bolonijos vaikų knygų mugė paskelbė trumpąjį iliustratorių sąrašą. Į jį pateko ir keturios menininkės iš Lietuvos, Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus narės: Ieva Babilaitė, Agnė Kananaitienė, Aušra Kiudulaitė ir Monika Vaicenavičienė.
Sveikinimai!
Bolonijos knygų mugės 55-oji iliustratorių paroda sulaukė 3 873 menininkų iš 92 šalių (3 460 grožinės literatūros ir 413 negrožinės literatūros kūrinių) paraiškų, iš kurių buvo atrinkta 318 finalistų.
Nuo 1967 m. organizuojamoje parodoje pristatomi vaikų knygų menininkai iš įvairių pasaulio šalių, čia kasmet koncentruojasi viso pasaulio vaikų knygų dailės tendencijos ir mados.
Bolonijos vaikų knygų mugė - vienas pagrindinių tarptautinių renginių, skirtų vaikų literatūros leidybai ir su ja susijusioms kūrybinėms industrijoms. Į ją kasmet keturioms dienoms susirenka leidėjai, knygų autoriai ir iliustruotojai, literatūros agentai ir kt. iš viso pasaulio. Tarp analogiškų tarptautinio pobūdžio renginių Bolonijos vaikų knygų mugė yra itin vertinama dėl koncentruotos tikslinės grupės bei suteikiamų įvairių galimybių iliustratoriams, leidybos specialistams, taip pat organizacijoms ir asmenims, siekiantiems užmegzti verslo santykius bei plėtoti savo šalies kultūrą. Ši mugė kasmet sutraukia apie 1500 dalyvių, 30 000 leidybos profesionalų iš daugiau nei 100 šalių.
2020 metais Bolonijos knygų mugė neįvyko dėl prasidėjusios pandemijos, 2021 metais buvo organizuota nuotoliniu būdu.
Šiemet knygų mugė vyks jau 59-ąjį kartą ir tikimasi susitikti gyvai kovo 21-24 dienomis Bolonijoje.
IBBY Lietuvos skyriaus inf.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-01-27 14:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media