2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Išėjo Karaliaučiaus krašto mokytoja, laikraščio „Naujoji aušra“ redaktorė Vanda Vasiliauskienė

2020-06-21
 
Vanda Vasiliauskienė

Vanda Vasiliauskienė

 

Birželio 20-osios naktį Rokiškio ligoninėje, pasitraukė iš žemiškojo gyvenimo, bet ne iš mūsų atminties ilgametė Karaliaučiaus krašto lietuvių gimtosios kalbos mokytoja misionierė, viena iš Krašto lietuvių kalbos mokytojų asociacijos steigėjų bei vietos lietuvių kultūros draugijos „Birutė" atkūrėjų, draugijos laikraščio „Naujoji aušra" redaktorė ir leidėja, Garbės aukso ženklo Už nuopelnus (2006) ir Ordino Už nuopelnus Lietuvai Riterio kryžiaus (2007) kavalierė Vanda VASILIAUSKIENĖ (1926.10.31 - 2020.06.20).

Ji buvo iš Kaukėnų, Ližaičių, Naujosios, Gastų rusų mokyklų lietuvių kalbos fakultatyvų mokytoja. Jos pastangomis nemažai Karaliaučiaus srities lietuvių vaikų buvo perkelti į Vilniaus Lietuvių mokyklos vidurinę mokyklą. Jidaug nuveikė ir leisdama bei redaguodama„Birutės" draugijos laikraštį „Naujoji aušra".

Mokytoja bus laidojama pirmadienį Rokiškyje.

Mažosios Lietuvos reikalų tarybos narių ir daugelio Mažosios Lietuvos bičiulių vardu reiškiu užuojautą Mokytojos sūnaus šeimai ir kitiems jos artimiesiems. 

 

Vytautas Šilas,

Mažosios Lietuvos reikalų tarybos pirmininkas, LŽS narys


Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-25 17:16
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Jurgis

2020-06-21 11:40

Amžiną atilsį išėjusiai, bet keistokai skamba "Riterio kryžiaus (2007) kavalierė Vanda VASILIAUSKIENĖ". Moteriškosios giminės apdovanotieji asmenys yra ne "kavalierės", bet "damos". Vertėtų to paisyti.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media