2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: In memoriam žurnalistui, kultūrologui Ryčiui Budriui

2019-09-30
 
Rytis Budrys

Rytis Budrys

Laikas negailestingai nuneša į praeitį įvykius ir žmones. Vieni taip ir nueina užmarštin nelabai pastebėti, kiti išlieka žmonių atmintyje kaip ryškūs ir paliekantys dar gyvybe rusenantį pėdsaką...
2019 m. rugsėjo 20 d. eidamas 53-uosius metus amžinybėn iškeliavo paveldosaugininkas, buvęs žurnalistas Rytis Budrys (1966-2019). Rytis Budrys išėjo iš mūsų tarpo taip netikėtai, pačiame kūrybinių jėgų žydėjime.
R. Budrys gimė 1966 m. balandžio 19 d. Šiauliuose. 1990 m. baigė Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą, įgijo žurnalisto specialybę. Po studijų dirbo žurnalistinį darbą spaudoje, televizijoje. 1997-2005 m. ėjo SPLIUS žinių tarnybos redaktoriaus pareigas. Vadovavo VšĮ ,,Šiaulių interneto projektai", 2007-2012 m. dirbo Kurtuvėnų regioninio parko direkcijos kultūrologu. R. Budrys nuo 2012 m. iki mirties ėjo Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Šiaulių skyriaus vedėjo pareigas. Būtent čia atsiskleidė Ryčio geriausios charakterio ir profesinės savybės. Būdamas plačios erudicijos, labai gerai suvokė kultūros paveldo svarbą mūsų gyvenime ir kryptingai siekė, kad paveldas Šiaulių krašte būtų tinkamai vertinamas.
Mus, kolegas, dažnai stebindavo jo netradicinis požiūris į iškilusias kultūros paveldo apsaugos problemas ir sugebėjimas rasti tinkamiausią sprendimą net ir konfliktinėse situacijose. Visais atvejais kultūros paveldas likdavo nugalėtojas. Jis sugebėdavo įtikinti oponentus, kad šiuolaikinės gyvenimiškos problemos ir finansiniai nepritekliai negali pateisinti šimtmečius išgyvenusio kultūros paveldo nykimo.
Niekada nesikarščiuojantis, ramaus būdo, plataus akiračio ir tobulo lietuvių kalbos ir rašybos išmanymo žmogus - toks mūsų, kolegų, atmintyje išliks Rytis Budrys. Jis niekada nevengė prisiimti atsakomybės ne tik už savo, bet ir jo pavaldinių darbus ir veiksmus. Konfliktinėse situacijose nepakeldavo balso, bet ramiai ir taikiai apibūdindavo situaciją keliais žodžiais.
Išėjo Rytis... Prisiminsime jį visada, kai kalbėsime apie kultūros paveldui nusipelniusius žmones, kai ieškosime geriausio sprendimo tvarkant ir prižiūrint Šiaulių krašto kultūros paveldo objektus. Ilsėkis ramybėje, bendražygi!
 
Kolegos 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-30 17:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media