2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Urtė Šilagalytė neria į žurnalistiką – pristato projektą „13 lemtingų vasaros savaitgalių“

2018-05-30
 
13 savaitgalių - tiek jų bus vasarą ir visus juos reikia praleisti maksimaliai turiningai. Tokiu moto LNK laida „Rytas su LNK" kartu su Lietuvos Turizmo departamentu pradeda naują specialią rubriką „13 lemtingų vasaros savaitgalių". 
Rubrikos šeimininke tapo žinoma dainininkė Urtė Šilagalytė, žiūrovams puikiai pažįstama kaip šou „Muzikos akademija" antrosios vietos laimėtoja ir laidos „Karamelinės naujienos" vedėja.
„13 lemtingų vasaros savaitgalių" bus rodomi ketvirtadieniais laidoje „Rytas su LNK", kiekvienas pasakojimas pateiks po idėją, kur praleisti artėjantį savaitgalį Lietuvoje. 
„Tai bus planas šeimai, sustyguotas iki smulkmenų, ne tik ką pamatyti, kokias pramogas išbandyti, bet ir kur pavalgyti. Trylika savaitgalių - tiek nedaug, kiekvienas jų yra lemtingas, nes vasaros sezonas pas mus trunka neilgai, negalim laiko švaistyti veltui", - pasakoja „Ryto su LNK" prodiuserė Agnė Vederytė. 
„Po Lietuvą keliauti tapo madinga ir mes tikime, kad ši mada niekada nesibaigs. Kasmet Lietuvos gyventojai vis dažniau tam skiria visus savo savaitgalius. Vietinis turizmas auga kaip ant mielių. Pagrindine problema jau tampa tai, kaip spėti per visus vasaros savaitgalius aplankyti visas naujausias ir įdomiausias vietas Lietuvoje, nes kartais net patys sunkiai įsivaizduojame, kiek daug gali pasiūlyti mūsų mažytė Lietuva. Suskaičiavome, kad išties ši vasara turi trylika savaitgalių. Pavadinome juos lemtingais dėl to, kad tik nuo mūsų pačių priklauso, kokiais netikėtais patyrimais bei įspūdžiais juos pripildysime ir nuspalvinsime savo vasarą", - įsimintinų kelionių po Lietuvą linki laikina Turizmo departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.
Bendradarbiaujant su turizmo departamento Lietuvoje specialistais, kiekviena vasaros savaitgalio idėja bus originali - nuo gurmaniškos sraigių degustacijos laive iki triukšmingos iškylos irklentėmis naktį. 
„Žmonės kartais net neįsivaizduoja, kiek Lietuvoje yra žavingų vietų. O jos - čia pat, su šeima galima pasiekti per porą valandų. Nors filmavimai tik prasidėjo, pati atradau daug įspūdingų ir nepakartojamų vietų", - šypsosi Urtė Šilagalytė. 
„13 lemtingų vasaros savaitgalių" maršrutai drieksis po Birštoną, Trakus, Pakruojį, Tytuvėnus, Biržus, Zarasus, Rokiškį, Marijampolę. 
„Panemunės pilyje ieškosime vaiduoklio, mugėje čia pat ragausime laimingų bičių medaus, Pakruojo dvare matuosimės dvariškių apdarus, Rambyno regioniniame parke dairysimės šikšnosparnių, Tyzenhauzų dvare žaisime kroketą, Tytuvėnų vienuolyne ragausime piligrimų giros, Tauragėje nakvosime namelyje medyje, Kaune išbandysime sraigių degustaciją plaukdami Nemunu, švęsime prezidento Antano Smetonos gimtadienį Užugirio dvare, lankysimės Birštono miesto gimtadienyje, lenktyniausime Drakonų valčių festivalyje", - būsimos vasaros planus vardija Urtė. 
Rubrikos šeimininkė jau lankėsi Tytuvėnų vienuolyne, kur degustavo piligrimų girą. Reportažas iš Tytuvėnų - jau šį ketvirtadienį. „Jūs neįsivaizduojate, kokių skonių tos giros būna. Ne tik įprasta duonos, bet ir mėlynių, pušų pumpurų ar net baravykų - pasakojo Urtė. - O Pakruojo dvare yra tiek veiklos, kad šeimos ten gali praleisti visą dieną - pasimatuoti dvariškių kostiumus, pasivažinėti karieta". 
„13 lemtingų vasaros savaitgalių" - jau nuo gegužės 31 dienos, ketvirtadieniais laidoje „Rytas su LNK" - nuo 9 ryto.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-30 10:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media