2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Garsios aktorių šeimos narys S. Storpirštis: „Atrodė, kad turiu kažką papildomai įrodyti“

2018-04-03
 
Irma Balbieriūtė

 

Vienas populiariausių ir minias gerbėjų turintis serialas „Pasmerkti IV" po ketverių metų pertraukos sėkmingai sugrįžo į TV3 ekranus. Serialas ir toliau pasakoja apie nusikalstamojo pasaulio užkulisius, smurtą bei herojus, kovojančius už būvį bei geresnį rytojų. Vienas tokių personažų - blogiečių klano narys Markas, kurio personažą įkūnija vieno žymiausių Lietuvos teatro bei televizijos aktorių Arūno Storpirščio sūnus Simonas Storpirštis.
S. Storpirštis žiūrovams nėra naujas veidas, aktorių jau buvo galima išvysti keliuose televizijos serialuose, be to jis yra nuolatinis Jaunimo teatro aktorius. Šiuo metu „Pasmerkti IV" besifilmuojantis S. Storpirštis atskleidžia, kad meilę aktorystei įgijo vaikystę praleidęs teatro užkulisiuose, o garsi pavardė karjeros pradžioje labiau kišo koją, nei padėjo.
„Kai studijavau Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje atrodė, kad turiu kažką papildomai įrodyti. Maniau, kad kiti galvos, jog įstojau tik dėl garsios pavardės ir pažinčių. Visa tai pačiam buvo geras stimulas siekti kuo įmanoma daugiau ir tuos gandus paneigti. Tačiau dabar tikrai taip nebegalvoju ir nekreipiu dėmėsio į tokias pastabas", - atviravo aktorius.
Nors pagrindiniai aktoriaus darbai šiuo metu dažniausiai yra susiję su teatru, S. Storpirštis pasakoja, kad TV3 seriale „Pasmerkti IV" atliekamu vaidmeniu nuoširdžiai džiaugiasi.
„Konkrečiai šis vaidmuo man labai patinka, Lietuvoje dažnai gaunami vaidmenys yra pagal tipažą, o šis, mano nuomone, manojo neatitinka, todėl įdomu.", - pasakojo aktorius.
S. Storpirštis nauju vaidmeniu džiaugiasi ne tik seriale, bet ir gyvenime. Vos prieš kelis mėnesius aktoriui gimė sūnus, tad prie įtemptos teatro bei filmavimosi dienotvarkės prisidėjo ir vaikelio priežiūra, kuri, kaip teigia aktorius, pakeitė jo požiūrį į save patį.
„Esu girdėjęs iš vieno teatro vadovo, kad jis neleido aktoriams susilaukti vaikų, nes tai skatina egoizmą. Aš manau, kad yra priešingai ir tas žmogus nesupranta, ką kalba. Pagal mane, vaikas taip numuša tavo egoizmą, kad net daugiau neįmanoma", - tikino žinomas vyras.
Nors aktoriaus kasdienybė gimus sūnui pasikeitė, S. Storpirštis atvirai džiaugiasi ir neslepia - ateityje vaikų norėtų ir daugiau. „Man pačiam norisi būti kuo daugiau su vaiku, tai man teikia džiaugsmą. Šiaip esu mėgstantis ramybę, ilgus pasivaikščiojamus, žygius, taip pat esu mėgėjas kažkur pabėgti, pabūti su savimi. Tačiau dabar, nors visa tai ir nelabai išeina, o pasivaikščiojimai labiau vyksta su vaiku vežimėlyje, vis tiek esu be galo laimingas. Norėčiau ir daugiau vaikų, žmonės sako, kai pamečiui gimsta tai paskui lengviau - vaikas vaiką augina. Žinoma, ne nuo manęs vieno tai priklauso", - juokėsi aktorius.
Aktorių šeimoje gimusio S. Storpirščio likimas, atrodo, palietė ir sūnų. Aktoriaus mylimoji taip pat teatro aktorė, tad mažylis, kaip ir tėvas, greičiausiai vaikystę praleis užkulisiuose. Tiesa, pats S. Storpirštis atskleidžia, jog sūnui šios karjeros nelinkėtų, o ir pats dabar galbūt rinktųsi visai kitokią profesiją.

 

 

„Gal šitas protingesnis bus, ką nors kito išsirinks. Aišku, ta įtaka iš šono, kad tėtis, mama dirba teatre jį labai sužavės, bendrai tas visas „stebuklas" iš šono. Stebuklas sakau kabutėse, nes man irgi atrodė stebuklas, kol pats neįlindau. Labai daug streso reikalaujantis darbas, dabar galvoju, kad galėčiau būti ir sodininku - mėgstu būti gamtoje, o ir pati profesija romantiška", - pasakojo aktorius.
Po ketverių metų pertraukos serialo „Pasmerkti" ketvirtoji dalis ir toliau pasakoja kraują kaitinančią istoriją apie nusikalstamo pasaulio užkulisius, įtakingų mafijos lyderių konfliktus ir pavojų kupiną herojų gyvenimą. Naujojo sezono veiksmas vystosi praėjus keliems metams po kruvinųjų įvykių, kuomet Lorensas susisprogdino mašinoje, taranuodamas priešus. Lorensas išgyveno, tačiau jo gyvenimas pasikeitė neatpažįstamai.
Ne ką mažiau intriguoja ir kitų personažų gyvenimo vingiai - Neringa atsidurs ant mirties slenksčio, Kuperis užsiims slaptu nelegaliu verslu, o kruvinomis aferomis mylimiems veikėjams gąsdins nauji grėsmingi priešininkai - plėšikų Koganų šeima.
Naujajame sezone ne tik aidintys šūviai, netikėti veikėjų likimai, nenutrūkstamas veiksmas, bet ir pavojingoje aplinkoje užgimę romantiški ir tyri jausmai. Seriale vaidmenis atlieka ne tik nauji nematyti veidai, bet ir toliau vaidina televizijos žiūrovų numylėtiniai Rolandas Boravskis, Josif Baliukevič, Tadas Gryn, Emilija Latėnaitė ir kiti žymūs aktoriai.
„Pasmerkti IV" - pirmadieniais-ketvirtadieniais 21 val. per TV3!

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-04-03 15:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media