2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: „Namai, kur širdis“ aktorius R. Šimukauskas: „Turiu įgimtą skonio jausmą“

2013-11-01
 
Kadras iš serialo „Namai, kur širdis“

Kadras iš serialo „Namai, kur širdis“

 

Gediminas Malaškevičius

LNK atstovas spaudai

 

Nuolat keičiami kostiumai ir grimas - neišvengiama aktorių kasdienybė. Mainyti ne tik nuotaikas, bet ir įvaizdį vienodai tenka ir aktoriams vyrams, ir moterims. Apie aprangą prieš kameras ir gyvenime pasakoja serialo „Namai, kur širdis" aktoriai Ramūnas Šimukauskas ir Aleksandras Kleinas.

Viešumoje visada stilingas ir pasitempęs R.Šimukauskas (38 m.) mėgsta gerai atrodyti, nežiūrint to, ar jį persekioja paparacų blykstės, ar ne.

„Turiu įgimtą skonį, todėl parduotuvėje labai greitai išsirenku, ko man reikia. Niekada nepatiriu jausmo, kad neturiu kuo apsirengti. Su sportine apranga tikrai negalėčiau vaikščioti. Savo kasdienius drabužius apibūdinu kaip pagyvenusio jaunuolio stilių: trumpi paltai, džinsai, patogūs laisvalaikio batai", - šmaikščiai komentavo R.Šimukauskas.

Seriale „Namai, kur širdis" jis vaidina klastingą personažą Darių. Niekur nedirbančio kaimo vyruko apranga skiriasi nuo to, kaip R.Šimukauskas įpratęs atrodyti.

„Kostiumas turi atitikti personažą, kad jį pateisintų. Tačiau apskritai įvaizdžio keitimas vaidinant manęs neerzina - tai natūrali darbo dalis", - sakė aktorius.

Vasarą vestuves atšventęs vyras tikina savo išvaizdai neskiriantis daug laiko. Jis neleidžia sau išlaidauti prabangiems aksesuarams.

„Užtat daug dėmesio skiriu batams. Jie turi būti geri, patogūs ir brangūs, bet nebūtinai tokie atrodyti", - atskleidė R.Šimukauskas.

Serialo „Namai, kur širdis" filmavimo metu aktorius mažiausiai suko galvą dėl savo avalynės. Tuo pasirūpino patyrusios stilistės, išrinkusios madingas „Deichmann" avalynės poras, tinkančias prie aktoriaus kuriamo personažo stiliaus.

Kad seriale „Namai, kur širdis" aktorius Aleksandras Kleinas (28m.) galėtų suvaidinti dešimčia metų už save jaunesnį vaikiną Giedrių, jam tenka pamiršti savo mąstymo būdą.

„Reikia atsikratyti logikos, nesigilinti, kodėl jis taip daro ir tiesiog daryti. Kartais tas jausmas visai malonus", - apie savo ir vaidinamo personažo skirtumus pasakojo A.Kleinas.

Užtat savo išvaizdos jaunam aktoriui pakeisti beveik nereikia. Aleksandrui atrodo artimas Giedriaus aprangos stilius. Aktorius, kaip ir jo vaidinamas herojus, mėgsta rengtis laisvai ir jaunatviškai, mielai dėvi spalvingus marškinėlius su animacinių filmų personažais.

Vis dėlto keletą kuriozų dėl drabužių kompanijos „VRS WPI Vilnius" kuriamo serialo filmavimo aikštelėje teko patirti.

„Buvo tokie žali marškinėliai, kurie man buvo šiek per maži. Lyg tyčia, su jais teko labai daug filmuotis, nes vis reikėdavo scenų tęsinio. Galiausiai teko suvaidinti, kad Giedrius jų nepasiėmė išvykdamas, taip atsikračiau nemėgiamo drabužio.

Nelengva buvo filmuoti vasarines scenas atvėsus orams - apsimesti, kad šilta buvo iššūkis", - prisiminęs juokėsi A.Kleinas.

Gyvenime aktorius savo išvaizdai labai daug dėmesio neskiria. Tačiau ypač mėgsta skaras ir kokybiškus batus.

„Skarų turiu daugiau negu dešimt. Jas nuolat apsirišu kaklą vėsiuoju metų laiku. Man, kaip aktoriui, svarbu saugoti balsą nuo peršalimo.

Pirkti drabužių nemėgstu, tad stengiuosi tai daryti tik tada, kai būtina. Seniau buvau vienas tų vyrų, kurie su viena batų pora vaikšto ištisus metus. Dabar norisi įsigyti keletą kokybiškų porų, kad ne taip greitai susidėvėtų. Apskritai batai man turi būti kokybiški ir malonūs avėti", - sakė jaunas aktorius.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-01 09:56
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Audronė

2013-11-01 09:59

Pamanykit, gražuoliai... Cha, cha, cha...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media