2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: „Lietuvos balsas“: kaip talentai nugalėjo patyčias

2013-09-22
 
Kristina Kurtinaitė. LNK nuotrauka

Kristina Kurtinaitė. LNK nuotrauka

 

Gediminas Malaškevičius

LNK atstovas spaudai

 

„Lietuvos balsas" šeštadienį LNK eteryje buvo margas ir nusidriekė net iki Italijos. O kokybiškiausio ir populiariausio muzikos projekto scenoje pasirodę talentai sugebėjo perlipti patyčių sieną ir įrodyti, kad balsas yra galingesnis už žeminančius išvaizdos ar vidinių savybių vertinimus. 

Greta Jurgaitytė iš Panevėžio, prieš pasirodymą prisipažinusi, kad aplinkiniai neretai šaiposi iš jos figūros, sulaukė galybės pagyrų ir... pateko į Ingos ir Arūno Valinskų komandą.

„Jei leisi, mes būtume tavo muzikiniai puodžiai ir nulipdysime iš tavęs kažką ypatingo", - Gretai pažadėjo A. Valinskas.

Garsaus mokytojų dueto mokine šeštadienį tapo ir vilnietė Kamilė Kielaitė, kuri Lietuvą trumpam buvo iškeitusi į Londoną ir grįžo tam, kad visa tauta išgirstų jos balsą. Latvijoje gyvenantis italas Roberto Meloni taip sužavėjo A. Valinską, kad jis net stryktelėjo nuo kėdės, o I. Valinskienė temperamentingajam italui negailėjo komplimentų ir apkabinimų.

„Jūs apie mane dar išgirsite", - ja netikėjusiems skeptikams kažkada pareiškė vilnietė Jekaterina Pranevič.

„Lietuvos balso" mokytojai ją išgirdo. Galingai sudainavusi Jekaterina pasirinko mokslus Donato Montvydo komandoje ir... sulaukė pavydžios Katažinos Nemycko replikos: „Visos moterys eina pas Montvydą. Ką jis tokio turi?".

Donato komandoje nuo šiol yra ir talentingai improvizuojanti sostinės džiazo dainininkė Rūta Švipaitė, prisipažinusi, kad į „Lietuvos balsą" atėjo ne laimėti, o parodyti savęs.

Moterišku balsu uždainavęs Vaidas Bartušas projekto mokytojus nustebino bene labiausiai. Retu balsu - sodriu ir spalvingu altinu pasigirti galintis vaikinas buvo apdalintas Katažinos ir Ingos bučiniais ir tapo Merūno Vitulskio mokiniu.

„Man bus labai įdomu drauge su Jumis rinkti repertuarą žmonėms, kurie tikisi išgirsti kažką naujo ir netikėto", - sakė M. Vitulskis. 

Unikaliu balso tembru pasigirti galinti ir antrą kartą „Lietuvos balse" sėkmę bandanti vilnietė Nora Strolytė taip pat atsidūrė Merūno komandoje.

Katažina savo mokinių kraitį papildė trim jaunaisiais dainininkais. Lyg nujausdama apie neišskiriamas drauges - Kristiną Kurtinaitę ir Moniką Drulytę - K. Nemycko jas abi pasirinko į savo komandą. Trečiasis Katažiną sužavėjęs mokinys - Emilis Paškevičius iš Kauno. Vaikystėje dėl savo putlumo iš aplinkinių pašaipas girdėjęs Emilis scenoje įrodė, kad užsiaugino storą odą ir visas pašaipas paliko praeityje.

 

Daugiau informacijos:

Indrė Viržintė, muzikinio projekto „Lietuvos balsas" atstovė spaudai

El. Paštas: indre.virzinte@elitaz.lt, tel.: 8687 51471

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-22 10:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media