2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Šeštadienį per LNK – paramos koncertas „Gelbėkit vaikus“

2013-10-15
 
Rūta Mikelkevičiūtė ir Rolandas Vilkončius

Rūta Mikelkevičiūtė ir Rolandas Vilkončius

 

Gediminas Malaškevičius

LNK atstovas spaudai

Rūta Mikelkevičiūtė, Daiva Tamošiūnaitė ir Rolandas Vilkončius šį šeštadienį stos prie LNK ir „Gelbėkit vaikus" paramos koncerto vairo.

„Ši paramos akcija bus skirta Lietuvos vaikams, kurie kartais gyvena tokiomis sąlygomis, lyg tai būtų Afrika", - sako renginio vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

„Su organizacijos „Gelbėkit vaikus" atstovėmis keliaudamos per Lietuvą, lankydamos daugiavaikes šeimas, užsukome į vieną kaimelį. Nustebino apie kuklų namelį išsirikiavusios vonios, kubilai, kibirai... Pasirodo, šeima surinkinėja lietaus vandenį. Kodėl? Nes neturi šulinio.  Mes skundžiamės iš pilko dangaus pasipilančiu lietumi, nes tai gadina nuotaiką ir ką tik nusipirktus naujus batus, bet, pasirodo, visai šalia mūsų yra žmonių, kurie svajoja, kad lytų", - sako paramos koncertui besiruošianti Daiva Tamošiūnaitė.

Tiesioginėje transliacijoje Lietuvos žvaigždės kvies aukoti  penkioms „Gelbėkit vaikus"  šeimoms, kurioms verkiant reikia mūsų visų pagalbos bei vienam papildomam „Gelbėkit vaikus" dienos centrui Gediškyje įkurti.

Viena sėkmingiausių VO „Gelbėkit vaikus" Lietuvoje vykdomų programų - dienos centrų visoje šalyje steigimas, jų yra jau 30. Dabar dar vieno tokio centro trūksta Gediškyje.

„Dienos centras - tai  tikimybė, kad juos lankantis vaikas bus priglaustas, pamaitintas ar pamokytas, ir tuo pat metu organizacija gali stebėti mažojo šeimą, kuri, tikėtina, dėl ištikusio skurdo gali būti išardyta atimant iš jos vaiką ir perkeliant jį į globos namus. Siekiame, kad tokių atvejų būtų kuo mažiau, tam ir reikalingi dienos centrai", - sako „Gelbėkit vaikus"  generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

„Gelbėkit vaikus" paramos koncerte šeštadienį per LNK dainuos aukoti kvies „Božolė" choras, Radži, Evelina Sašenko, Diana Dargienė su dukra Une, Jurgis ir Erika Didžiuliai, „Pop ladies", Vaida Genytė, „Čilinam", „Pikaso", Violeta ir Vilius Tarasovai, Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė. 

Aukoti galite trumpaisiais numeriais 1416 (2 Lt); 1417 (5 Lt) jau dabar arba per koncertą, kurį šeštadienį 19 val. LNK  transliuos iš prekybos ir laisvalaikio centro „Mega". Pervesti didesnes sumas galima aukojimo portale www.aukok.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-15 10:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media