2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Penktąjį sezoną pradėjusi "Lietuvos ryto" televizija taikosi į žiūrimiausių gretas

2013-10-16
 
 

Eglė Šliževičiūtė,

"Lietuvos ryto" televizijos atstovė spaudai

 

"Būkite kitokie įdomūs, ne kitokie nuobodūs", - taip skambėjo "Lietuvos ryto" televizijos vadovo Lino Ryškaus palinkėjimas rugsėjo 26 dieną vykusiame sezono pristatymo renginyje. Penktąjį, jubiliejinį, sezoną pradėjusi televizija liko ištikima kitokiam ir kokybiškam turiniui. Tai įvertino ir televizijos žiūrovai - tyrimų bendrovės TNS LT duomenimis "Lietuvos ryto" televizija metė iššūkį didiesiems kanalams ir net išsiveržė į žiūrimiausių gretas.

Pasiekti žiūrimiausiųjų topą "Lietuvos ryto" televizijai pavyko ketvirtadienį - žurnalistikos asės Rūtos Janutienės tiesioginės pokalbių laidos "Nuoga tiesa" metu dešimčiai minučių kanalas tapo antras pagal žiūrimumą Lietuvoje. Šią laidą rinkosi vidutiniškai 9,5 proc. visų tuo metu TV žiūrėjusių gyventojų. Į pirmą vietą įsiveržusią TV3 žiūrėjo 19,2 proc. TV žiūrovų.

Šeštadienį "Lietuvos ryto" televizija pateko į žiūrimiausiųjų top ketvertą - tai įvyko sezono premjeros, gyvenimo būdo pokalbių laidos "Viskas bus gerai" su vedėjomis Renata Mikailionyte, Edita Užaite ir Raminta Stanaityte metu. Laida pasidavė tik didiesiems eterio vilkams LNK (19,8 proc.), TV3 (14,5 proc.) ir LRT (11,3 proc.). "Lietuvos ryto" televizijos sezono premjerą rinkosi 5,2 proc. visų tuo metu TV žiūrėjusių gyventojų. Tyrimai rodo, kad televizija išlaikė savo auditoriją - šį kanalą dažniau nei kitas televizijas žiūri išsilavinę ir aukštas pajamas gaunantys miestų gyventojai.

"Lietuvos ryto" televizija - krepšinio televizija. Eteryje - svarbiausios Eurolygos, LKL ir VTB čempionatų rungtynės. Sekmadienį tiesiogiai transliavusi "Nižnij Novgorod" ir "Lietuvos ryto" kovą televizija pasiekė vidutinį 9,5 proc. žiūrimumą ir transliuoto VTB čempionato metu tapo trečia pagal žiūrimumą. Ją pralenkė tik TV3 - 17,7 proc. ir LRT - 12,1 proc.

"Didžiuojuosi mūsų komandos mobilumu. Per labai trumpą laiką mes pasiekėme labai svarių rezultatų ir matome, kad galime konkuruoti ne tik su mažaisiais kanalais, bet ir mesti iššūkį didžiosioms televizijoms. Ne veltui sustiprinome sezono tinklelį - eteryje dar daugiau informacinių, publicistinių, nuomonių laidų, kurios, sprendžiant iš rezultatų, rūpi žiūrovams. Dar niekada vakaro laiku neturėjome tokio žiūrovų kiekio, kokį dabar surenka mūsų rodomos laidos", - kalba "Lietuvos ryto" televizijos vadovas L. Ryškus.

"Lietuvos ryto" televizija jubiliejinį sezoną pasitikti kviečia su kitokia programa. Eteryje - virš 30 informacinių ir publicistinių laidų, kurias kuria ryškiausi bei abejingų nepaliekantys žurnalistai bei nuomonių laidų kūrėjai: Andrius Kavaliauskas, Daiva Žeimytė, Skirmantė Palčinskaitė, Marius Jančius, Rūta Janutienė, Tomas Čyvas, Arnas Klivečka, Kristupas Krivickas ir kt.

"Lietuvos ryto" televizija - oficialius Žiemos olimpinių žaidynių Sočyje transliuotojas.

 

Daugiau informacijos: el. Paštas: egle.slizeviciute@lrytas.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-16 11:42
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Klausimas rimtas

2013-10-17 09:34

Ar ne per aukštai šoką?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media