2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Jeronimas Milius: „Kas rytą galiu pasakyti, kad gyvenimas yra jėga!“

2013-11-29
 
Jeronimas Milius

Jeronimas Milius

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Likus vos žingsneliui iki vienintelio Lietuvoje tikro garso televizijos konkurso „Auksinis balsas" finalo, šį šeštadienį projektą paliks vienas iš šešių projekto dalyvių.

Šio šeštadienio muzikinis iššūkis - lotynų Amerikos muzika. Kuriam dalyviui šis vakaras bus lemtingas? Šeštadienio koncerte išvysime šešis pretendentus į „Auksinio balso" titulą: Girmantę Vaitkutę, Eveliną Sašenko, Šoreną, Jokūbą Bareikį, Liudą Mikalauską ir Jeronimą Milių.

Jį ir kalbiname likus vienai laidai iki finalo.

-        Jeronimai, apie Jūsų dalyvavimą „Auksiniame balse"  buvo paskelbta jau liepos mėnesį - buvote vienas iš pirmųjų žinomų projekto dalyvių. Akivaizdu, jog projekto organizatoriai tikrai neabejoja Jūsų muzikiniais sugebėjimais. Kaip Jūs vertinate savo galimybes šiame projekte? Ar jaučiatės turintis stiprių konkurentų?

Man nuo pat pradžių buvo įdomu dalyvauti „Auksiniame balse", nes visi jo dalyviai labai skirtingi, turintys nemažai sceninės patirties, unikalūs ir jau turintys savo klausytojų ratą. Prasidėjus projektui tikrai negalėjau prognozuoti, kaip man seksis, bet dabar sulaukiu didelio žiūrovų palaikymo ir tai yra labai smagu, aš tuo džiaugiuosi.

-        Kodėl sutikote dalyvauti šiame projekte? Kuo jis, Jūsų manymu, išsiskiria iš kitų TV projektų? Kokie jo pranašumai lyginant su kitais?

Prisipažinsiu, kad pradžių tikrai abejojau, ar dalyvauti jame ir įkalbinėti mane teko ilgai (šypsosi). Labai džiaugiuosi, kad čia viskas kokybiška ir profesionalu, man tai svarbiausi kriterijai. Manau, būtent kokybe šis projektas išsiskiria iš konkurencingų TV projektų. Turiu nuojautą, jog artimiausiu metu nebeatsiras tokių MAN įdomių TV projektų, tad galėsiu ramiai juose nedalyvauti (šypsosi).

-        Žiūrovai vienoje laidoje Jus karūnavo operos karaliumi, kitoje - pop muzikos Nr.1. Lietuviškų dainų vakaro metu Jūs vėl triumfavote. Kuris iš šių trijų pasirodymų, Jūsų manymu, buvo geriausias?

Na, „karūnavo karaliumi" man per daug skambu, kaip ir pats projekto pavadinimas...  Žinote, dainuoti operą man visada labai didelis stresas, ir dėl to malonių atsiminimų nebelieka... Iš paminėtųjų trijų gal išskirčiau „pop/šokių muzikos" vakarą, nes sulaukiau puikios stilistės Olgos Filatovos-Kontrimienės idėjos, kaip vizualiai pateikti mano pasiūlytos „U2" grupės dainos klubinę versiją ir bendras rezultatas buvo tikrai geras, o ir po laidos sulaukiau daug teigiamų atsiliepimų iš draugų ir bičiulių.

-        Kokio muzikos žanro kūrinio atlikimas šiame projekte Jums buvo didžiausias išbandymas? Kuris žanras Jums buvo įdomiausias?

Apskritai aš kūrinius renkuosi tokius, kad pasidaryčiau sau išbandymą, jei ne vokaliai, tai kurdamas personažą (šypsosi)... Dar nebuvo nė vienos „lengvos" temos, nes stengiuosi dainuoti naujus kūrinius ir išstumti save už saugios, įdainuotos zonos ribų. Itin sunku surasti tą „skanią" ribą atliekant kiekvieną neįprastą man žanrą, nes nuolat tenka balansuoti ant parodijos ribos...

-        Jūs vadinamas vienu balsingiausių šalies rokerių, dalyvavote koncerte „Roko baladės"  kartu su kitais rokeriais bei Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru. Be roko, kokių dar aistrų ir pomėgių turite?

Nežinau, ar tai tiesa, nes nesu kraštutinumų žmogus ir stengiuosi nevartoti sąvokų „didžiausias", „geriausias" ir t.t. Man tikrai patinka teatras, tiek muzikinis, tiek dramos, tiek šokio, aš visada pasitaikius galimybei einu pasižiūrėti kokį nors spektaklį. Labai daug dalykų man patinka: miegoti, valgyti, bendrauti su draugais, tylėti, juoktis, važiuoti motociklu ar vaikščioti po mišką - aš vertinu visas tas smulkmenas, kurios padeda mėgautis gyvenimu ir daro mane laimingą.

-        Esate gana įvairiapusiškas žmogus - sukūrėte ne vieną vaidmenį miuzikluose, gavote pagrindinį vaidmenį roko operoje, dalyvavote muzikiniame projekte „Triumfo arka", atstovavote Lietuvai „Eurovizijos" konkurse, rengėte netradicinį, stereotipus laužantį koncertą „Klasikinė kontrabanda" ir tai tik dalis to, ką esate nuveikęs. Ko Jums suteikė šios veiklos? Koks dabartinis Jūsų tikslas? Ką dar norite pasiekti? Kur sudalyvauti?

 

Svarbiausia, kad visos šios veiklos suteikė tęstinumą. Sutinku begalę puikių, kūrybingų žmonių, su kuriais tenka laimė padirbėti ir kurių dėka galiu tobulėti ir daug ko išmokti. Aš esu laimingas, nes per paskutinius 10 metų suformavau savo vertybes, tikslus taip, kad dabar galiu vaidinti ir dainuoti tik tai, kas man tikrai prie širdies, atsikračiau žodžio „reikia" ir kas rytą galiu pasakyti, kad gyvenimas yra jėga! Mane itin traukia miuziklai ir roko operos, tad nugirdęs apie kokį pastatymą pasidomiu apie galimybę sudalyvauti perklausoje, tai kažkokia dabartinė mano aistra, todėl būtent juose dalyvauti dažniausia neatsisakau (šypsosi). Pagrindinis mano tikslas dabar - nesustoti, tobulėti ir kiekvienąsyk dar daugiau iš savęs reikalauti.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-29 19:11
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

šaunus

2013-11-30 00:32

žmogus ir menininkas

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media