2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Telefoninių sukčių apgauta Dalia Teišerskytė: „Būčiau davusi ir daugiau“

2013-11-06
 
Dalia Teišerskytė

Dalia Teišerskytė

 

Gediminas Malaškevičius

 

Kaip įmanoma taip apsigauti? Juk dažnas iš mūsų taip pagalvoja skaitydamas ir vėl apie nuo telefoninių sukčių nukentėjusius tautiečius. Atrodytų, visi esame apie juos girdėję, tačiau akiplėšiški sukčiai vis dar sugeba rasti naujų aukų. „Vairavau automobilį. Paskambino nepažįstamas numeris. Iš ragelio sklido duslus balsas, kuris man nuskambėjo kaip vienos mano draugės brolio balsas. Todėl aš tikrai net nesuabejojau, kad jam kažkas nutiko. Ir tik vėliau paskambinusi draugei supratau, kaip stipriai buvau apgauta", - apie savo susidūrimą su sukčiais pasakojo Seimo narė D.Teišerskytė. Moteris jau šį trečiadienio vakarą 20.30 val. BTV laidoje „Yra kaip yra" prisipažins, kad jei būtų turėjusi daugiau pinigų nei sukčiams pervesti 200 litų, būtų nedvejodama pervedus ir juos.

„Tie du šimtai litų, kuriuos atidaviau sukčiui, man davė daug patirties ir šiek tiek pridėjo proto. Už pamoką susimokėjau", - laidoje pasakos D.Teišerskytė.

Kodėl žmonės tokie patiklūs? Kaip veikia pati apgaulės schema? BTV laidoje „Yra kaip yra" taip pat svečiuosis buvęs kalinys Virginijus, kuris žada atskleisti, kas iš tikrųjų vyksta įkalinimo įstaigose. „Aišku, būna tų kratų, tačiau vėliau tie atimti telefonai grįžta pas savo šeimininkus", - pasakos jis ir pridurs, kad kalėjime galioja paslaugų sistema tarp prižiūrėtojų bei nuteistųjų. Kokiu būdu į kalėjimą patenka kontrabanda?  Kodėl Lietuvoje vis dar netaikoma mobiliojo telefono blokavimo sistema?

Visa tiesa apie telefoninius sukčius BTV laidoje „Yra kaip yra" jau šį trečiadienio vakarą 20.30 val. per BTV!

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-07 09:19
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media