2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT kviečia tapti istorinės nuotraukos iš kosmoso dalimi

2013-12-20
 
Raketa nešėja Cygnus, gabensianti palydovus į kosmosą

Raketa nešėja Cygnus, gabensianti palydovus į kosmosą

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Sausio viduryje į kosmosą bus paleisti du pirmieji lietuviški palydovai - „LituanicaSAT-1" ir „LitSat-1". Jų startą į tarptautinę kosminę stotį tiesiogiai transliuos LRT televizija, LRT radijas bei portalas LRT.lt.

„LituanicaSAT-1" aplink Žemę skries daugiau nei 6 mėnesius ir atliks pirmuosius lietuviškus kosmoso tyrimus. Bus padaryta ir pirmoji lietuviška nuotrauka. Nuotraukos iniciatyvos autorė LRT kviečia tapti istorinio įvykio liudininkais.

„Nepraleiskite unikalios galimybes tapti pirmosios lietuviškos nuotraukos iš kosmoso dalimi, - kviečia idėjos autorius, LRT Komunikacijos ir teisių valdymo departamento vadovas Arnas Zuikis.  - Visi gali registruoti save, draugus, vaikus ir anūkus puslapyje www.lrt.lt/kosmonautai. Čia jums bus asmeniškai rezervuotas vienas taškas būsimojoje pirmojoje lietuviškoje nuotraukoje iš kosmoso. Tai bus išskirtinė dovana, kuria galėsite didžiuotis visą gyvenimą, kad ir po 40 metų, prisimindami pirmuosius Lietuvos žingsnelius į kosmosą."

Visi, norintys gauti nuotraukos originalą su asmeniniu pikseliu, kviečiami užsiregistruoti pikselių žemėlapyje svetainėje http://www.kosmonautai.lt/ Užsiregistravusiems nuotrauka bus atsiųsta elektroniniu paštu.

„LituanicaSAT-1" misiją organizuoja Vilniaus universitetas, globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, misijos partneriai LRT ir DELFI.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-20 10:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media