2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: „Gelbėkit vaikus“ akcijai LNK koncerto žiūrovai paaukojo 443 446 litų

2013-10-21
 
Rūta Mikelkevičiūtė ir Rolandas Vilkončius

Rūta Mikelkevičiūtė ir Rolandas Vilkončius

 

Gediminas Malaškevičius

LNK atstovas spaudai

 

Šeštadienio vakarą tiesiogiai iš Kauno laisvalaikio ir prekybos centro „Mega" LNK televizijos kanalu transliuoto paramos akcijos „Gelbėkit vaikus" koncerto žiūrovai paaukojo 443 446 litų. Jie bus skirti keturioms, skirtinguose Lietuvos kampeliuose itin skurdžiai gyvenančioms šeimoms, siekiant apsaugoti jų vaikus nuo patekimo į globos namus. Kita dalis žiūrovų paaukotų pinigų bus panaudota naujam „Gelbėkit vaikus" dienos centrui Gediškyje įkurti bei kasdienei dienos centrų visoje Lietuvoje veiklai.

„Savaitgalį per LNK koncertą stebėję žiūrovai galėjo įsitikinti, jog ir labai sunkiai besiverčiančiose šeimose nestinga meilės ir rūpesčio vaikais. Šioms šeimoms jie - didžiausias turtas, todėl dėkoju kiekvienam, paaukojusiam ir prisidėjusiam, kad taip ir liktų. Už surinktus pinigus sutvarkius šių šeimų itin varganą buitį - apšiltinus sienas, suremontavus stogą, įvedus vandentiekį bei nupirkus saugų ir šiltą būstą, jos galės būti ramios, jog vaikai iš jų nebus atimti", -  sako „Gelbėkit vaikus" generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Pasak jos, koncerto metu kalbėję žinomi šalies žmonės - kunigas Ričardas Doveika, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, atlikėjas Radži ir kiti, tik paliudijo, kaip vaikams, jų vystymuisi ir sėkmingai ateičiai svarbi darni, tvirta, nors ir sunkiai materialiai besiverčianti šeima. „Mūsų dienos centrų specialistai, soc. darbuotojai kasdien mato, kaip nuolatinis darbas su problemų turinčiomis šeimomis, dėmesys, konsultacijos ir parama apsaugo jas nuo subyrėjimo, kaip jos stiprėja, rūpinasi savo vaikų gerove ir jų kokybišku auklėjimu. Būtent toks yra vienas pagrindinių mūsų dienos centrų tikslų", - sako R. Dičpetrienė.

Toks tikslas bus keliamas ir naujam „Gelbėkit vaikus" dienos centrui, kurį už koncerto metu surinktas lėšas planuojama įkurti ir Gediškyje, Rokiškio rajone. Čia iniciatyvūs kaimo gyventojai įsteigė bendruomenės centrą išnuomotame sename parduotuvės pastate, kurį nupirkus, suremontavus ir įrengus, galėtų pradėti veikti dar vienas „Gelbėkit vaikus" dienos centras. Jis, pasak R. Dičpetrienės, leistų suburti vaikus, kurie kasdien į skirtingas mokyklas važiuoja po 20 km ir daugeliui kurių vienintelė vieta, kur gali naudotis internetu, yra vos kelias valandas per dieną veikianti kaimelio biblioteka. Šiuo metu 15-oje Lietuvos savivaldybių iš viso veikia 30 „Gelbėkit vaikus" dienos centrų, juos lanko beveik 600 vaikų.

Dalis prekybos ir laisvalaikio centro „Mega" vykusio koncerto metu surinktų lėšų bus skirta kasdienei „Gelbėkit vaikus" dienos centrų veiklai. Šiuo metu juos lankančių vaikų maitinimui kasdien lieka vos po 50 centų. Susumavus koncerto metu paaukotus pinigus, ši suma išauga iki 1,80 Lt. Ji gali būti dar didesnė, nes lėšos „Gelbėkit vaikus" akcijai bus renkamos  iki pat spalio pabaigos. Paaukoti 2 litus galima trumpuoju telefono numeriu 1416, 5 Lt - numeriu 1417. Norimą didesnę sumą galima pervesti aukojimo portale www.aukok.lt.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-21 14:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media