2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Ar išsipildys A. Valinsko gimtadienio noras „Euroviziją“ atvežti į Lietuvą?

2013-12-07
 
televizinė pora – Arūnas Valinskas ir Simona Nainė. LRT nuotrauka

televizinė pora – Arūnas Valinskas ir Simona Nainė. LRT nuotrauka

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Iki nacionalinės „Eurovizijos" atrankos starto televizijoje beliko savaitė. Jau gruodžio 14 dieną LRT eteryje aidės garsiausių šalies dainininkų balsai, o gerą nuotaiką lies nauja televizinė pora - Arūnas Valinskas ir Simona Nainė.

Šiųmetės „Eurovizijos" kūrėjai pasišovė sulaužyti per 20 metų nusistovėjusius standartus. Būtent todėl A. Valinskas pirmojo „Eurovizijos" nacionalinės atrankos koncerto metu, čiupęs beisbolo lazdą, žiebė į TV ekraną ir jį sudaužė.

Tačiau tai, kas sena, turi būti palydėta su derama pagarba. Tad pirmosios laidos metu žiūrovai turės galimybę dar kartą įsiklausyti į senas, bet  naujai suskambėsiančias „Eurovizijos" konkurso dainas.

1994-aisiais Lietuva pirmą kartą įsiliejo į tarptautinę „Eurovizijos" šeimą. Lietuvai su daina „Lopšinė mylimai" atstovavęs Ovidijus Vyšniauskas anuomet užėmė paskutinę vietą, nesurinkęs nė vieno taško. O kaip ši daina skambėtų šiemet, jei ją atliktų Justinas Lapatinskas? LRT televizijos žiūrovai galės ją išgirsti patys.

Jų teismui bus atiduoti ir kiti iki skausmo žinomi kūriniai. Martynas Kavaliauskas pasišovė naujam gyvenimui prikelti Aivaro Stepukonio dainą „Happy you". O kaip skambėtų sėkmingiausiu Lietuvos pasirodymu, atnešusiu 6 vietą tarptautiniame finale, laikoma „LT United" skanduotė „We Are The Winners", jeigu ją dainuotų „Pop Ladies" kvartetas? Ir koks likimas lauktų Aistės Smilgevičiūtės dainos „Strazdas", jei ją šiemet trauktų Vilija Matačiūnaitė?

Tai toli gražu ne visi žinomi veidai, jau greitai susitiksiantys LRT Didžiojoje studijoje. Šiemet „Eurovizijoje" kaip niekada gausu žvaigždžių, savo srities profesionalų, žinomų dainininkų.

TV eteryje duetu su Monika Linkyte pasirodys ir Jurijus Veklenko. Pastarieji žada nustebinti dainuodami Lino ir Simonos dainą „What's happend to my love". Juozas Butnorius ir Tadas Vilčinskas scenoje šėlios dainuodami „InCulto" dainą „Eastern European Funk". Neringa Šiaudikytė ketina atlikti Evelinos Sašenko daina „ C'est ma vie", o Mia - praėjusių metų nacionalinės atrankos nugalėtojo Andriaus Pojavio dainą „Something".

Klausimas - ar pagaliau „Eurovizijos" finalas atkeliaus į Lietuvą - kirba kiekvieno šį konkursą mėgstančio lietuvio galvoje. Mūsų šalies atstovo pergalės trokšta ir žavingoji vedėjų pora - Simona ir Arūnas. Tad kai šventinės „Eurovizijos" laidos filmavimo aikštelėje A. Valinskui buvo įteiktas gimtadienio siurprizas - žvakutėmis nusėtas tortas, jas užpūsdamas vedėjas turėjo tik vieną norą.

„Kad didžioji „Eurovizija" pagaliau atvyktų į Lietuvą", - mąstė A.Valinskas, pūsdamas žvakutes. Tačiau vedėjo laukė akibrokštas - nespėjusios užgesti žvakelės vėl įsiliepsnodavo. Bet A. Valinskas taip lengvai nepasiduoda - ugnį jis gesino tiesiog pirštais. Ar išsipildys jo gimtadienio noras? Žiūrėkite žvaigždžių „Euroviziją" nuo gruodžio 14-os!

Kokius „Eurovizijoje" skambėjusius kūrinius pasirinko Sasha Song, Aistė Pilvelytė, Donatas Montvydas, grupė „Vig Roses" ir kiti sužinosite jau gruodžio 14 dieną, 21 val. per LRT.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-07 12:19
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media