2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Po triumfo „Skonyje“ – nuosavas brazilo Renato restoranas

2013-12-31
 
Renato Costa Pereira. LNK nuotrauka

Renato Costa Pereira. LNK nuotrauka

 

Jau finišavęs didžiausias LNK kulinarinis šou „Skonis" Lietuvai atnešė naują virtuvės talentą - brazilą Renato Costa Pereirą. Nuoširdus, draugiškas, talentingas - taip jis buvo apibūdinamas kolegų, teisėjų ir priešininkų. Daugeliui Renato pergalė televizijos kulinariniame šou nebuvo staigmena. Už tai brazilas su kaupu atsidėkos lietuviams - jau gegužę Renato planuoja pakviesti į savo restoraną Vilniaus centre.

•-          Gali paaiškinti, ką jauti, kai, būdamas ne vietinis, atvykęs iš Brazilijos, svetimoje šalyje laimi didžiausią TV kulinarinį šou?

•-          Sunku rasti žodžių nupasakoti tą jausmą. Vakar po laidos įvyko didysis sprogimas - nesibaigiančios žinutės, telefono skambučiai iš Lietuvos ir Brazilijos, šiandien - bendradarbių sveikinimai. Jaučiuosi nuostabiai.

•-          Vakar su šeima finalą žiūrėjai savo namuose. Ką pagaminai šitam išskirtiniam vakarui?

•-          Gal juoksitės, bet paruošiau tą patį desertą, kurį gaminau finale. Tai - marakujos desertas, baltas šokoladas, įdarytas marakujos putėsiais, patiektas su migdolais, marakujų želė ir aukso lapeliu. Marakuja labai populiari Brazilijoje, bet desertas - mano ilgų eksperimentų rezultatas,  mano autorinis darbas. Jis ir atnešė man pergalę.

•-          Kokią reikšmę tavo gyvenime turi dalyvavimas „Skonyje" ir pirmos vietos laimėjimas?

•-          Tai paskatino mane kuo greičiau atidaryti savo restoraną. Gegužę planuoju atverti duris, turiu investuotojus, nes savo pinigų neužtektų. Laimėti dešimt tūkstančių taip pat paspartins procesą. Restoranas bus centre, dabar renkuosi iš kelių vietų. Jau turiu pavadinimą, žinau, koks bus meniu ir net įrankiai. Tai bus fusion restoranas, apimsiantis  Viduržemio jūros ir Pietų Amerikos virtuves, tai - jūra ir kalnai, arba portugališkai sakant, Mar e Montanha. Čia patieksime ir jūros gėrybių, ir žvėrienos patiekalų.

•-          Ar tavo mokytojas „Skonyje", „Stiklių" bendrasavininkis Romas Zakarevičius, atvedęs tave į pergalę,  bus pirmas svečias?

•-          Romas, visi teisėjai, „Skonio" dalyviai ir šou kūrusio „TV Play" prodiuseriai bus pirmieji ir gerbiami mano svečiai, taip pat draugai. O Agnė (Agnė Jagelavičiūtė, „Skonio" teisėja - aut. past.) žadėjo būti restorano atidarymo vedėja. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę susipažinti su šiais nuostabiais žmonėmis, nors iš pradžių labai skeptiškai vertinau dalyvavimą TV šou, net anketą už mane užpildė žmona.

Romas Zakarevičius man labai padėjo, nes jis turi ne tik gerą skonį, bet ir puikiai žino, kas patinka lietuviams. Todėl Romas rekomenduodavo patiekalus ruošti ne tokius aštrius ir ne tokius rūgščius, kad tiktų lietuviškam gomuriui.

•-          Jei ne „Skonis", būtum vis tiek atidaręs savo restoraną?

•-          Restoranas visada buvo mano svajonė, bet dalyvavimas „Skonyje" privertė suskubti ir ją įgyvendinti. Nėra ko laukti, dabar pats palankiausias laikas. Sesuo ir brolis pažadėjo atvažiuoti į atidarymą. Turiu dvi seses - Luaną, kuri gyvena Anglijoje ir Dayaną, kuri gyvena Brazilijoje, Santa Catarinoje, bei brolį Rennaną, jis gyvena San Paule. Mūsų šeimos šaknys stipriai susijusios su kulinarija, virtuve. Mano senelis turėjo kepyklėlę, o tėtis - restoraną ir mažą maisto fabrikėlį.

•-          Ar tai, kad Vilniuje atidarai restoraną, reiškia, kad su žmona Giedre ir sūneliu Leonardo Vytautu čia ketinate įleisti šaknis visam laikui?

•-          Noriu čia būti. Pats optimaliausias variantas būtų Lietuvoje gyventi vasaromis, o žiemas praleisti Brazilijoje. Bet kol kas tai - tik tolima svajonė, nes atidarius restoraną nėra ko galvoti apie atostogas.

•-          Ar ketini išeiti iš darbo banke?

•-          Kol kas tikrai ne, nes nežinau, kaip seksis restoranui, todėl negaliu rizikuoti šeimos gerove. Mano darbovietė banke „Barclay" ko gero yra viena geidžiamiausių ir geriausių Lietuvoje. Bet aišku viena, kad dviejose vietose vienu metu nesuspėsiu būti, be to, dar studijuoju.

Kalbino Gediminas Malaškevičius

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-31 10:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media