2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Neregių pora priblokš LRT „Šok!“ projekto teisėjus

2013-10-10
 
 

Virginija Bunevičiūtė

LRT Atstovė ryšiams su visuomene

 

„Kaip jie sugeba orientuotis erdvėje, ir kaip „mato" šokių partnerį?" - priblokšti ką tik asistento už rankos atvestų į sceną, o po akimirkos - jau drąsiai šokusių neregių poros pasirodymo - klaus nacionalinio šokio talentų konkurso „Šok!" teisėjai - Jūratė Sodytė, Gytis Ivanauskas, Birutė Letukaitė ir Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas.

Ši vienintelė, išskirtinė liaudies šokių šokėjų pora tik įžengusi į LRT studiją išsiskyrė minioje. Jų veidai spinduliuoja šilumą, jie intuityviai asistuoja vienas kitam ir nepaleidžia vienas kito rankų. Prie tokio elgesio silpnaregiai įpratę ne tik kasdieniame gyvenime, bet ir šokių kolektyve.

„Mūsų dideliame kolektyve šoka įvairių negalių turintys žmonės. Mes nuolat keičiamės partneriais, nes reikia išmokti pajusti savo partnerį, kad galėtum šokti - turi kuo geriau jį suprasti", - silpnaregių šokėjų pasaulio subtilybes atskleidžia išskirtinė „Šok!" projekto pora.

Alberto partnerės Alvijos regėjimas siekia vos kelis procentus, tačiau jie kaip retas regintysis šokėjas „mato" savo partnerį, nes jaučia jį širdimi bei mėgaujasi tuo, ką daro. „Žiauriai gera, kad silpnai matantys žmonės „mato" vienas kitą", - po jų pasirodymo ištars Gytis Ivanauskas. Jam antrins ir susižavėjimo neslėpsianti choreografė Birutė Letukaitė: „Toks ryšys tarp žmonių, šiltas santykis, be galo lengvas šokis."

Bene labiausiai jų pasirodymas paveiks jautrios sielos baleriną Jūratę Sodytę. „Jau vien faktas, kad jūs šokate - nuostabus. Tik nelabai suprantu, kaip galite konkuruoti su kitais", - susijaudinimą J. Sodytė slėps rankomis užsidengusi veidą.

„Atėjome čia save parodyti, į kitus pasižiūrėti, pasimokyti ir kitus ko nors išmokyti", - prisistatant džiaugsminga šypsena nesitrauks nuo Alberto veido. O pamokyti kitus projekto dalyvius ar net teisėjus šie, širdimi pasaulį matantys žmonės, tikrai turi ko. „Tai daugiau nei drąsa. Šios poros dalyvavimas LRT šokių projekte plečia šokio suvokimo ribas ir priverčia į daug ką pažvelgti iš naujo", - sako „Šok!" projekto režisierius Vygintas Prebergas.

Kokį galutinį verdiktą priims šokio profesionalai po šio drąsaus ir išskirtinio pasirodymo? Trečiojoje, paskutinėje „Šok!" atrankų laidoje paaiškės galutinis projekto dalyvių sąrašas. Kas dėl geriausio Lietuvos šokėjo vardo susikaus pusfinalyje?

Dar daugiau spalvingų, skirtingų dalyvių, dar aštresnė kova, kurioje laimi tik patys geriausi. „Šok!" - sekmadienį 18.30 val. per LRT televiziją. Vedėjas Audrius Giržadas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-10 20:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media