2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Naujo TV1 serialo „Dūmas“ aktorių sąstatas kaičiamas kas dvejus metus

2013-10-05
 
Britų serialo „Dūmas“ aktoriai

Britų serialo „Dūmas“ aktoriai

 

Gediminas Malaškevičius

 

Dešimtąjį gimtadienį švenčianti moterų televizija TV1 pristato dešimt naujo sezono naujienų. Viena jų - BAFTA apdovanojimą pelnęs draminis britų serialas „Dūmas" („Skins"), kuris bus rodomas pirmadieniais-trečiadieniais 23 val. nuo spalio 10 dienos.

Šio serialo pavadinimas kilo iš cigaretinio popieriaus, angliškai vadinamo „skins" (popierėliais).

„Dūmas" pasakoja apie Bristolio, Anglijos, paauglių grupelės gyvenimą dvejus paskutinius mokyklos metus. Serialas itin realistiškai tyrinėja aktualias temas: psichinė liga, nedarni šeima, klubinis gyvenimas, lytinė orientacija, kvaišalų vartojimas, mirtis. Šios temos papildo tokius kur kas tipiškesnius draminių paauglių serialų scenarijų vingius kaip draugystės, meilė ir seksas.

Didžiausia „Dūmo" vertybė yra ta, kad jis palaiko paauglius. Pernelyg daug televizijos serialų ir filmų kūrėjų gąsdina ir kabinėjasi prie jaunimo, apsimesdami, kad siūlo jiems pramogą. Jauni žmonės ir taip turi pernelyg daug problemų, jiems nereikia, kad gyvenimą dar labiau apsunkintų jų suprasti nesugebantys suaugę, jau pamiršę bėdas dėl sekso, kvaišalų ir jausmų vis labiau sudėtingėjančiame pasaulyje.

Serialas „Dūmas" - veržlus, pakankamai realus, sąžiningas, vengia stereotipų ir lengvų scenarinių sprendimų, kas retai pasitaiko jaunajai TV laidų auditorijai skirtose laidose. Šis serialas turėtų būti privalomas ne tik patiems paaugliams, bet ir paauglių tėvams.

„Dūmas"  tarp jo tikslinės auditorijos Britanijoje sulaukė milžiniškos sėkmės ir karaliavo reitingų viršūnėse. Per šešerius rodymo metus „Skins" įrodė esantis netipiškas tęstinis draminis serialas, nes pagrindinį sąstatą keitė kas dveji metai. Ketinimai pastatyti filmą pirmą kartą buvo svarstyti 2009 metais, tačiau taip ir liko neįgyvendinti. Vietoj jo buvo specialiai užsakytas dar vienas šio serialo sezonas, transliuotas 2013 metais.

Scenarijų bandomajai serijai parašė Bryan Elsely ir Jamie Brittain, jie ir toliau daro didžiulę įtaką scenaristų komandai, kurią sudaro paaugliai.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-05 11:01
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media