2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT renka savo „oskarus“ – 2013-ųjų „Auksines bites“

2013-12-20
 
 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Kaip ir kasmet, besibaigiančių ir prasidedančių metų sandūroje Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija rengia darbščiausių, talentingiausių, kūrybingiausių darbuotojų bei sėkmingiausių projektų apdovanojimus. Jau ne vienerius metus „Auksinių bičių", anksčiau vadintų „bitinukais", nugalėtojus renka ne tik LRT darbuotojai, bet ir visi norintys.

Iki sausio 9-osios tai galima padaryti portale LRT.lt (http://www.lrt.lt/projektai/bitinukai2013).

 

Apdovanojimams nominuoti:

 

LRT METŲ PROJEKTAS

 

PIRMININKAVIMO RENGINIŲ TRANSLIAVIMAS

Nacionalinis transliuotojas per visą savo 87-erių metų istoriją dar nėra dirbęs tokiomis apsukomis, kaip dirbo šį pusmetį transliuodamas Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginius. Daugiau kaip šimto LRT darbuotojų komanda Europai ir pasauliui iš pirmininkavimo renginių parengė per 40 valandų tiesioginių transliacijų ir specialių jungimųsi iš Vilniaus.

LRT komandos dėka svarbiausias Europos žinias gavo daugybės pasaulio šalių žiūrovai ir klausytojai. Pirmininkavimo renginius fiksavo ir reportažus rengė trys LRT kilnojamosios televizijos stotys.

Į Vilniuje vykusį Rytų partnerystės viršūnių susitikimą akredituota per 1000 žurnalistų - daugiausiai Lietuvos istorijoje.

 

LRT OPUS ORE

Prieš metus startavo ir lapkričio 30-ąją metų sukaktį įspūdingu renginiu pažymėjo įdomiausias jaunosios kartos lietuviškas grupes ir atlikėjus pristatanti tikro garso koncertų serija „LRT Opus Ore", kurią klausytojai ir žiūrovai jau spėjo įvertinti.

Iš LRT radijo įrašų studijos radijo stoties LRT Opus eteryje tiesiogiai koncertavo tokios grupės ir atlikėjai, kaip „Fusedmarc", „Banda Dzeta", „Kurak", „Golden Parazyth", „Without Letters", „Sheep Got Waxed", Alina Orlova, „Keymono", „Insearch", „Ministry of Echology", Leon Somov ir Jazzu, „Mmpsuf".

Gero garso ir kokybiško vaizdo mėgėjai vėliau koncertą gali pamatyti per LRT KULTŪRĄ, LRT.lt mediatekoje ir portale „Youtube".

 

PORTALAS LRT.LT

Ar įmanoma minimaliais ištekliais pasiekti maksimumą? Dar ir kaip įmanoma. Tai įrodė vos kelių žmonių komanda - portalas LRT.lt, per praėjusius metus susižėręs kelis įspūdingus apdovanojimus: LOGIN konferencijoje LRT.lt laimėjo geriausio tinklalapio Lietuvoje titulą, LRT.lt mediateka apdovanota kaip geriausias elektroninio turinio sprendimas konkurse „Naujasis knygnešys 2013".

LRT.lt autoriniai tekstai - svarbi LRT „eksporto šaka" - vis dažniau pasirodo didžiausių Lietuvos naujienų portalų pagrindiniuose anonsuose, o pagal skaitomumą neretai atsiduria skaitomiausių straipsnių trejetukuose. Šiemet įsibėgėjusi LRT.lt rubrika „Kalba Vilnius", publikuojanti vertingiausius LRT radijo laidose skambėjusius pokalbius ir reportažus, kas dieną pildo LRT aukso fondą - mums ir ateities kartoms.

 

GERIAUSIA TV LAIDA

 

„AUKSINIS BALSAS"

Didžiausias Lietuvoje tikro garso projektas, per vieną sezoną tapęs TV konkursų etalonu. Iššūkis įvairiausių stilių atlikėjams, sugebantiems ne tik dainuoti su gyvu orkestru, bet ir atskleisti skirtingus muzikos žanrus. Projektas, įrodęs, kad ir pramoga gali būti kokybiška. Be abejo, ir savo vedėjų bei kandžios komisijos dėka.

 

„EMIGRANTAI"

Kieno šeima - be artimųjų Anglijoje, Airijoje, Ispanijoje ar Norvegijoje? Tokių Lietuvoje, ko gero, jau nėra. Apie juos - užsienyje laimės ieškančius, ją suradusius arba atvirkščiai, sudaužytomis širdimis ir tuščiomis kišenėmis, bet grįžtančius - pasakoja socialinės dokumentikos laida „Emigrantai". Laida, pamėgta jau ir pačių emigrantų.

 

„LABA DIENA, LIETUVA"

„Naujienos skanios tol, kol karštos", - sako laidos „Laba diena, Lietuva" prodiuseris ir vedėjas Juras Jankevičius, televizinių technologijų pionierius, išmokęs jomis naudotis ne tik naujienų jaunuomenę, bet ir televizijos grandus. Šiandien Lietuva jungiasi „Labą dieną", jeigu nori žinoti, kas vyksta čia ir dabar ne tik Seime, bet ir Prienuose, Preiloje ar  Pasvalyje. Jei naujienos nėra „Laboje dienoje", tai apskritai ne naujiena!

 

GERIAUSIA RADIJO LAIDA

 

„KĄ MAN SKAITYTI?"

Kaip išsirinkti Jums tinkančią knygą? Kaip rasti gerą romaną ar knygą vaikams? Ką skaito žinomi Lietuvos žmonės? Kokios knygos patinka rašytojams? Atsakymus į šiuos klausimus išgirsite laidoje „Ką man skaityti?".

Keliausime su pašnekovais į knygyną ar biblioteką, klausysimės recenzijų, rekomenduosime geriausias visų laikų knygas - ką tik pasirodžiusias ir jau primirštas.

Klausytojų laukia mini viktorina ir galimybė pasidalyti įspūdžiais ne tik eteryje, bet ir „Facebooko" puslapyje. Rekomenduokime geriausias knygas vieni kitiems, dalinkimės skaitymo malonumu.

Autorių grupė: Jolanta Kryževičienė, Gailutė Jankauskienė, Raminta Jonykaitė, Audra Čepkauskaitė, Simona Aginskaitė  ir Mindaugas Nastaravičius.

 

„60 MINUČIŲ"

Faktai, įvykiai, nuomonės. „60 minučių" - tiksliai, objektyviai, suprantamai. Pokalbiai ne tik su aukščiausiais šalies vadovais, pareigūnais, ekspertais, bet ir klausytojais. Atsakymai į Jūsų klausimus - tiesiogiai. Išsami ir įvairiapusiška dienos įvykių analizė ne tik studijoje, bet ir iš įvykio vietos. Viskas, ko nespėjote sužinoti darbo dieną, - per vieną valandą.

Vedėjai - Agnė Skamarakaitė, Deividas Jursevičius.

 

„ATRASK LIETUVĄ"

Pažinę Europą ir apkeliavę egzotiškus kraštus, lietuviai ima atsigręžti į protėvių sukurtas vertybes ir jas iš naujo atranda.  Šeštadieniais klausytojai kartu su laida „Atrask Lietuvą" keliauja  po Vilniaus kiemelius ir skersgatvius, varpines ir galerijas, klajoja Lietuvos pažintiniais takais, lipa kalvomis, leidžiasi į požemius, klausosi istorijų, mitų ir legendų. O kad nenuklystų nuo istorinės tiesos - laidoje istorikų, menotyrininkų, archeologų, etnologų nuomonės.

Vedėja - Jolanta Jurkūnienė.

 

GERIAUSIAS TV ŽURNALISTAS, LAIDŲ VEDĖJAS

 

Edita Mildažytė

Labdaros idėjų puoselėtoja („Bėdų turgus"), patriotinių projektų generatorė („Nacionalinių vertybių sąrašas", „Mūsų laisvės metai"), dokumentinių filmų kūrėja, tiesioginių transliacijų profesionalė. Jau 25 metus eterio karalienė. Taip, Editos kelias televizijoje prasidėjo 89-aisiais...

 

Jevgenijus Bardauskas

Žurnalistinę veiklą pradėjęs regione, Šiaulių korespondentų punkte, per kelerius metus taip patobulėjo, kad pateko į vieną profesionaliausių ir didžiausių naujienų tarnybų. O čia nevengė iššūkių ir naujų kūrybinių sumanymų. Jaunatviško entuziazmo labai reikėjo ir laidoje „Laba diena, Lietuva", ir net „Savaitėje". Jevgenijui paklūsta net itin didelio žinių bagažo reikalaujantys interviu  - jo pašnekovai buvo ir ministrai, ir ambasadoriai, ir prezidentai.

 

Edmundas Jakilaitis

Žurnalistas, kurį gerbia ne tik kolegos. Nuomonių lyderis, kurio laidų aptarimu prasideda daugelio politikų diena. Aktualijų žurnalistikos aukščiausio pilotažo meistras. („Dėmesio centre", LRT ekonomikos forumas").

 

GERIAUSIAS RADIJO ŽURNALISTAS, LAIDŲ VEDĖJAS

 

Justina Mitkaitė

Toli gražu ne kiekvienam su naujienų laidomis dirbančiam žurnalistui pasiseka nugalėti pašėlusį tempą ir sustoti gilesniems apmąstymams. Justina tai daro labai profesionaliai - užuot bėgusi vien paskui įvykius, ji imasi tirti įvairius gyvenimo reiškinius ir jau sukūrė ne vieną radijo dokumentinę apybraižą ar pasakojimų ciklą.  O 2013-aisiais Justina daug dėmesio skyrė sveikatingumo metų temoms ir parengė ne vieną pasakojimą apie sveiką gyvenimo būdą, mitybą.

 

Aiste Plaipaitė

Aistė Plaipaitė du kartus buvo antra, geriausiai parašiusi Nacionalinį diktantą. Prie beveik tobulo gimtosios kalbos mokėjimo pridėkime išskirtinį domėjimąsi  pasaulio  įvykiais - Aistė studijuoja tarptautinius santykius, taip pat radijišką balso tembrą ir vargu ar berastume geresnę žinių redaktorę.

Ir dar Aistės parengti dokumentiniai pasakojimai išsiskiria idėjos originalumu ir savitu pateikimo kampu.

 

Raminta Jonykaitė

Manote, kad ji nedrąsi jauna žurnalistė? Neapsigaukite - žurnalistinis tyrimas, analitiniai pasakojimai, pokalbiai tiesioginiame eteryje yra tik smulkmena, lyginant su tuo, kiek naujų temų, idėjų dar paslėpta jos stalo stalčiuose. O šiemet Raminta prisijungė prie „Kultūros savaitės" kūrybinės grupės.

 

GERIAUSIAS TV PROFESIONALAS, ŽMOGUS UŽ KADRO

 

Viktoras Snarskis

Profesionalus režisierius, LRT KULTŪROS kanalo protas ir širdis. Patyręs televizijos vilkas, net finansinės krizės metu sugebėjęs puoselėti kultūrą ir į ekranus išleisti daug originalių laidų. Puikiai išmano tiek kultūros aktualijas, tiek istoriją, o LRT archyvą moka atmintinai.

 

Audronė Pukėnienė

Audronė meistriškai diriguoja visam LRT rekvizito ūkiui. Jos dėka darniai sukasi dekoracijų statytojai, siuvėjai, butaforai, rekvizitininkai, o visos kylančios problemos būna sklandžiai ir be panikos išspręstos. Bet kurią savaitės dieną, bet kuriuo paros metu ir į bet kurį klausimą Audronė ras atsakymą.

 

Arminas Paulauskas

Jaunas, perspektyvus technologijų žinovas, KTS profesionalas, vadovaujantis  itin sudėtingos  kilnojamosios TV stoties eksploatacijai. Tai žmogus, išsaugantis blaivų protą net kritiškiausiose transliacijų situacijose. LRT televizijos kūrybiniai darbuotojai gali būti užtikrinti: Arminas, negailėdamas laiko ir pastangų, visada pagelbės sumanymus kokybiškai įgyvendinti.

 

GERIAUSIAS RADIJO PROFESIONALAS

 

Daiva Sviglinskienė

Radijo programa - ne tik žinios, laidos, koncertai. Tai programos šaukiniai, laidų skirtukai ir anonsai.  Kaip skambės visa LRT RADIJO ar LRT KLASIKOS programa, priklauso  nuo  radijo režisierius. Daiva kasdien  sužiūri  radijo grojaraščius,  parengia ir į programą sudeda laidų anonsus

 

Regina Verbaitienė

Kai programą transliuoja garso operatorė Regina, žurnalistai gali būti ramūs ir beveik nežiūrėti į laikrodį - ji atidžiai seka ne tik techniką, bet ir eterio turinį.  Radijo klausytojai dažnai net neįtaria, kad jei ne žaibiška Reginos reakcija ir patirtis, atrodytų, ką tik įprastai skambėjusi laida dėl netikėtų aplinkybių galėjo ir nutrūkti.

 

Aimutis Stašauskas

Kai  prisieina greitai radijui transliuoti iš neįprastos vietos, visų akys pirmiausia krypsta į tokius inžinierius, kaip Aimutis Stašauskas.  Nes visi žino, kad  jis su savo pulteliu ir laidų raizgalyne  užtikrins gerą garso kokybę ir nuo Palangos tilto, ir nuo Medvėgalio kalno.

Kolegos niekuomet iš Aimučio neišgirsta žodžių „neįmanoma" arba „negaliu".

 

Kontaktams:

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-20 10:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media