2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT Kultūra žengia į dešimtąjį sezoną

2013-10-02
 
Jolanta Kryževičienė. Nuotrauka iš asmeninio albumo

Jolanta Kryževičienė. Nuotrauka iš asmeninio albumo

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Nurimus daugelio televizijų sezono atidarymų šurmuliui, naująjį - jau dešimtąjį - sezoną solidžiai pradeda televizijos kanalas LRT Kultūra. Kultūrai skirtas nacionalinio transliuotojo kanalas žiūrovams prisistato gerokai sustiprėjęs: LRT Kultūroje išvysime šešias autorines laidas.

Į televizijos eterį žengia Jolanta Kryževičienė, puikiai pažįstama iš LRT radijuje rengiamos laidos „Kultūros savaitė". Jolanta tiesioginiame LRT Kultūros eteryje „Naktinio ekspreso" laidoje pristatys įdomiausią dienos kultūros įvykį ir jo herojų: teatro premjerą ir jos režisierių ar įdomiausiai sukurto vaidmens atlikėją, parodą ir dailininką ar kuratorių, knygą ir autorių, kino filmo premjerą ir t.t.

Autorinę laidą kurti ryžosi ir Ilgametė „Panoramos" žurnalistė Margarita Alper, kuri LRT Kultūrai rengs laidą „Teatras" apie svarbiausius Lietuvos teatro gyvenimo įvykius, premjeras, festivalius, susitikimus.

Dar viena laida - „Linija.Spalva.Forma" - skirta dailei ir visoms jos rūšims. Scenografo Augio Kepežinsko kuriama laida sieks supažindinti visuomenę ir, svarbiausia, jaunimą su dailės istorija, kūrėjais ir talentais nuo senų laikų iki šių dienų. Laidoje bus  rodomi ir dabar kuriantys menininkai, ir pačių seniausių laikų meistrai - pradedant nuo pirmųjų profesionalios dailės pasireiškimų iki dabarties.

Kultūrai provincijoje bus skirta žurnalistės Ingridos Daraškevičiūtės laida „Kultūros savanoriai", atskleisianti garsius regionų žmones, savo krašto šviesulius iš praeities. Laida ieškos jų gyvų amžininkų, kaimynų, giminaičių.

Nebus pamiršti ir mokslo gerbėjai. Jie turėtų atkreipti dėmesį į ciklą „LRT Kultūros akademija" (aut. Rimas Babrauskas). Viešose paskaitose garsūs fundamentaliųjų mokslų atstovai pristatys Lietuvos mokslo pasiekimus.

LRT Kultūra ir toliau transliuos žiūrovų mėgiamą „Legendų" laidą apie ryškiausias Lietuvos kultūros asmenybes (aut. Aistė Stonytė-Budzinauskienė, Audrius ir Česlovas Stoniai). Eterio vertas asmenybes iš meno ir mokslo pasaulio autorinėje laidoje naujai pristatyti pasirengęs muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Kaip ir anksčiau, žiūrovų dėmesio lauks geriausi Lietuvoje vykstantys klasikinės muzikos koncertai, spektakliai, autoriniai vakarai, poezijos skaitymai. Ypatingas dėmesys bus skiriamas lietuviškam kinematografui, pasaulio ir Lietuvos dokumentikai.

Naujais LRT Kultūros sezonas - jau nuo spalio 7 dienos.

 

 

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-02 10:11
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media