2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: IV-asis tarptautinis Europos pianistų konkursas – tiesiogiai per LRT Kultūrą ir LRT Klasiką

2013-10-12
 
Pianistas Paulius Rudokas

Pianistas Paulius Rudokas

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Šį pusmetį Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujanti Lietuva pakviesta pirmininkauti ir Europos pianistų konkursui, kuris jau ketvirtąjį kartą rengiamas Normandijoje Kaeno (Caen) mieste.

Spalio 19 dieną vyksiantį konkurso finalą nuo 21.30 val. tiesiogiai transliuos nacionalinio transliuotojo televizijos kanalas LRT Kultūra ir radijo kanalas LRT Klasika.

IV-ojo Europos pianistų konkurso dalyvių atrankos nuo birželio mėnesio vyko Londono, Paryžiaus, Milano, Maskvos, Berlyno ir Vilniaus koncertų salėse.

Konkursui pirmininkaujančios Lietuvos muzikos kultūra bus ypatingai akcentuojama: pusfinalių dalyviai gros su Čiurlionio kvartetu, o finalistai - su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru. LMTA Fortepijono katedros vedėjas prof. Jurgis Karnavičius dalyvauja konkurso vertinimo komisijoje.

Kas dvejus metus vykstantis Europos pianistų konkursas talentingiausiems atlikėjams suteikia tarptautinės karjeros galimybes, atveria kelius į geriausias koncertų sales. Konkurso nugalėtojams ir ryškiausiems dalyviams bus organizuoti tarptautiniai koncertų turai; nugalėtojai bus apdovanoti ir piniginėmis premijomis.

„Mes tikimės, kad konkursas taps puikia meninių atradimų vieta, skirtingos kilmės, tačiau bendrų kultūrinių šaknų atlikėjų prisistatymo platforma, impulsu pažinti savo kaimynus - juk mes visi esame vienos Europos šeimos nariai", - teigia Europos pianistų konkurso pirmininkas Yves Robert.

Konkurse atrankose dalyvavo pianistai iš 27 Europos Sąjungos šalių, taip pat jaunieji pianistai iš Baltarusijos, Bosnijos, Gruzijos, Moldovos, Makedonijos, Juodkalnijos, Rusijos, Serbijos ir Ukrainos. Į konkursą buvo atrinkti 20 atlikėjų, tarp jų ir lietuvis Paulius Rudokas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-12 12:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media