2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Aurimas Žvinys, vaidindamas seriale „Naisių vasara“, prisimena kaime praleistas vaikystės vasaras

2013-11-22
 
Aktorius Aurimas Žvinys. LRT nuotrauka

Aktorius Aurimas Žvinys. LRT nuotrauka

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

 

Retas miestietis turi supratimą apie kaime kunkuliuojančius vargus ir džiaugsmus. Tik ne Šiauliuose gyvenantis aktorius Aurimas Žvinys. Seriale „Naisių vasara", kurį jau greitai pradės rodyti LRT televizija, agronomą Pijų vaidinantis aktorius pasakojo, kad geriau įsijausti į vaidmenį jam padėjo jo paties patirtis - kaime praleistos visos vaikystės vasaros.

Ketvirtadienio popietę Naisių miestelyje įvykusiame serialo pristatyme dalyvavęs aktorius pasakojo, kad jam šis vaidmuo yra itin artimas. Juk visas savo vaikystės vasaras jis plušėdavo pas dėdę, kaimo ūkyje.

„Mano dėdė, kaip ir seriale kuriamas personažas, buvo agronomas. Iš aktoriaus perspektyvos galiu pasakyti, kad įtikinamiau atlieki rolę, jei gali ją susieti su savo patirtimi. Tad kaime praleistos vaikystės vasaros, bendravimas su dėde, medžioklės, žvejybos, grybavimo ir ūkio darbų ypatumų išmanymas, man labai padėjo kuriant Pijaus personą", - atviravo A. Žvinys.

Aktorius pripažino, kad vaidindamas seriale jis mielai būtų ir lysves vagojęs, ir kiaules šėręs. „Aš norėjau prisiliesti prie ūkiškų kaimo darbų, tačiau Pijus - ofise sėdintis agronomas", -  juokėsi aktorius.

Jis pripažino ir tai, kad kelis su kaimu savo gyvenime nesusidūrusius kolegas teko šiek tiek pakonsultuoti. „Man žemės ūkis yra aiškus ir suprantamas, o kai kuriems kolegoms galbūt jis pasirodė panašus į... kosmosą. Todėl teko juos ir pakonsultuoti", - šypsojosi Aurimas.

 

Reiškinys, o ne serialas

 

Spaudos konferencijoje kūrybinė grupė papasakojo, ką gi žiūrovai išvys penktajame „Naisių vasaros" serialo sezone. O jame nuotykių bus neregėtai daug.

„Šis sezonas gerokai skirsis nuo pirmų keturių savo pirmtakų. Visi atsigręš į istoriją: atvykę „juodieji" archeologai kiekvieną paskatins pasidomėti kaimo istorija nuo pat XIX a., kai savo dvarą čia ėmė statyti grafas Platonas Zubovas. Galimybė rasti lobį privers net ir ne pavyzdingiausius bendruomenės narius imti skaityti žymaus krašto poeto Zigmo Gėlės-Gaidamavičiaus eiles", - intrigavo Naisių miestelio mecenatas ir scenarijaus autorius  Ramūnas Karbauskis.

„Naisių vasaros" režisierius Raimundas Banionis susirinkusiems pasakojo, kad kurdamas serialą pajuto, kokią įtaką kaimo žmonėms turi kultūra.

„Per visą laiką, kol kuriamas šis serialas, kaimelyje niekas nepasikeitė, išskyrus žmones. Jų požiūris į vietą, kurioje gimė, augo ir gyveno, į grožį bei žmogiškąsias vertybes. Labai smagu, kad visa kūrybinė komanda galėjo prisidėti ir būti to dalimi", - nedaugžodžiavo režisierius.

Serialo prodiuseris Rolandas Skaisgirys patikino, kad jau kelis metus nesikiša į „Naisių vasaros" kūrybinį procesą. Mat jį šiuo metu prodiusuoja Aušra Valiuškevičiūtė. Nepaisant to, neslėpė džiaugsmo, kad serialas yra ne tik ugdo žiūrovą, bet ir virto savotišku reiškiniu.

„Atsimenu, kai prieš penkerius metus susitikome su Ramūnu ir išgvildenome visą serialo idėją. Sužavėti šios idėjos bene iš karto kibome į darbus. Dabar tai daro kiti prodiuserinės kompanijos „Videometra" žmonės, tačiau man labai patinka, kuria linkme juda šis serialas, galbūt net savotiškas reiškinys, kokią įtaką jis turi visos Lietuvos kaimo ir miesto žmonėms," - sakė R. Skaisgirys.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo ir Lietuvos rašytojų sąjungos nariai, Naisių gyventojai bei Šiaulių ir Vilniaus miestų svečiai. Be to, visi turėjo galimybę susipažinti su turtinga kaimo istorija - Baltų dievų muziejumi, stebėti tikras Krivio aukojimo deivei Gabijai apeigas, žemaitukų pasirodymą ir Naisių vasaros teatro muzikinį spektaklį „Beprotiškai fantastiškos maestro Vytauto Kernagio dainos".

 

Trumpas vaidybinio serialo „Naisių vasara" pristatymas

 

Vaidybinis serialas „Naisių vasara", turintis nemažą ištikimų žiūrovų būrį, ir šiame sezone koncentruojasi į kaimo žmonių buitį ir būtį. Įvairiame kontekste neretai iškeliamos ir išryškinamos kaimo socialinės problemos - girtuoklystė, skurdas, nedarbas, neparodant pastangų tas problemas įveikti. Žmonių telkimasis bendriems sprendimams ir darbams, bendruomeniškumas, kaimo šviesuolių indėlis, ypatingas dėmesys kultūrai, verslo idėjų gimimas - tai yra tas pozityvas, kuris grumiasi su problemomis ir daro kaimo gyvenimą šviesesnį, įdomesnį, įvairesnį.

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-22 09:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media