2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT programų konkurse – rekordiškai daug dalyvių

2018-06-20
 
LRT taryba buvo supažindinta ir patvirtino pasibaigusio LRT programų konkurso rezultatus. Dėl galimybės pristatyti savo produkciją LRT eteryje šiemet varžėsi daugiau nei 90 televizijos prodiuserių ir prodiuserinių įmonių. Programų konkursui jie pateikė iš viso 262 projektus. Daugiausia projektų pristatyta į pramoginių ir šviečiamųjų programų kategorijas.
„Džiaugiamės, kad norinčių pasiekti LRT auditoriją daugėja. Šiemet konkursui pateikta net 60 projektų daugiau, negu pernai. Bendra projektų vertė - net 48 milijonai eurų. Akivaizdu, kad konkurencija tarp projektų didžiulė, nes tik nedidelė jų dalis pateks į eterį. Pastarosiomis savaitėmis vyko intensyvios derybos su prodiuserinėmis kompanijomis. Siekiame, kad LRT žiūrovai geriausius projektus gautų už geriausią kainą. Be to, kai ką, ką anksčiau pirkdavome iš išorės, naujajame sezone gaminsime patys už mažesnę kainą", - sako LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.
Pasak G. Oganausko, yra laidų, kurias konkurso rengėjai norėtų matyti LRT programoje, bet dėl susiklosčiusios finansinės situacijos ne visas jas galima įsigyti šiuo metu. „Dėl to dalį projektų teks atidėti naujiesiems metams. Nuo šiol konkursai bus rengiami dažniau ir jau lapkritį bus skelbiamas naujas konkursas, kuriame bus tiksliau suformuluoti ieškomų laidų kriterijai. Be to, šįkart komisija nusprendė neskirti finansavimo kino gamybai. Tikimės artimiausiu metu išgryninti LRT paramos kinui politiką, ir konkursai kino kūrėjams bus skelbiami atskirai", - pasakoja G. Oganauskas. 
Konkursui pateiktus projektus vertino LRT profesionalų komisija, vadovaudamasi daugeliu kriterijų - LRT misijos, meniniu, kūrybiniu, kaštų optimizavimo, turinio sinergijos (televizija-radijas-internetas), komunikacijos ir pan.

 

Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt
www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-06-20 13:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media