2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT eteryje – padėkos koncertas „Išvien“

2020-04-21
 
Eglė Daugėlaitė ir Dominykas Kubilius

Eglė Daugėlaitė ir Dominykas Kubilius

Balandžio 25 d. 21 val. LRT TELEVIZIJOS tiesioginiame eteryje vyks padėkos koncertas „Išvien". Pasirodys žinomi šalies atlikėjai, atliksiantys populiariausius savo kūrinius, į Lietuvos žmones kreipsis aukščiausi valstybės pareigūnai, teletiltu bus kalbama su gydytojais, pasisakys policininkai, ugniagesiai, šauliai, pilietinių iniciatyvų atstovai.
„Šis koncertas - simbolinė padėka visiems, kas šio metu kovoja su koronavirusu pačiose priekinėse eilėse. Tai ir gyvybes gelbstintys medikai kartu su visu medicinos įstaigų personalu, ir visi savanoriai, kurie aukoja savo laiką, lėšas ar kitaip prisideda prie kovos su COVID-19 pandemija. Tai ir kurjeriai, tolimųjų reisų vairuotojai, ir kasininkės, policininkai ir kariai, taip pat ir žurnalistai, ir daug kitų mažiau matomų profesijų atstovai. Norime visiems jiems padėkoti - šiandien jūs esate mūsų didvyriai. Ačiū už jūsų darbą - tik jūsų dėka galime saugiai likti namuose", - sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.
Renginio transliacija karantino sąlygomis vyks iš LRT TV studijos - dalis muzikos atlikėjų pasirodymų bus nufilmuota iš anksto, vyks tiesioginiai pasijungimai. Taip pat bus rodomi specialūs siužetai - juose savo darbo kasdienybę fiksuos tie, kurie pasiaukojamai dirba karantino metu.
„Tam, kad žiūrovai pamatytų ir pajaustų, ką šiuo metu išgyvena dirbantieji karantino sąlygomis, rodysime autentiškus video, nufilmuotus mobiliaisiais telefonais pačių žmonių, kurie kasdien vyksta į darbą. Tai lyg dienoraščiai tyliųjų mūsų valstybės herojų. Galbūt vėliau jų vardų nebeatsiminsime, tačiau šiandien juos tiesiog privalu parodyti. Norime jų liudijimais įžiebti vilties, optimizmo ir pasiryžimo kovoti šioje baisiausioje XXI amžiaus kovoje. Norime parodyti, kokie svarbūs yra pasitikėjimas vienas kitu, pagalba kitam ir supratimas. Norime skleisti optimistinę žinią, kad susitelkę ir būdami išvien galime nugalėti ir nugalėsime baisiausias negandas", - sako prodiuseris, renginio režisierius Dominykas Kubilius, vesiantis koncertą kartu su TV laidų vedėja Egle Daugėlaite.
Savo dalyvavimą koncerte jau yra patvirtinę Andrius Mamontovas, „8 kambarys", Ieva Narkutė, Merūnas, Jurijus Veklenko, Saulius Urbonavičius-Samas (BIX), Aleksandras Ivanauskas-Fara („Rondo"), Alanas Chošnau ir Leonas Somovas, Deivis ir Renata Norvilai, Katažina Zvonkuvienė.
LRT karantino metu taip pat sugrąžino simbolinę iniciatyvą „Keliu vėliavą" - šalies gyventojai kviečiami savo namų languose, balkonuose ar kiemuose išsikelti Lietuvos vėliavą ir taip pat parodyti mūsų vienybę ir išreikšti palaikymą tiems, kurie kovoja su koronavirusu priešakinėse linijose. Gyventojai kviečiami išsikelti valstybinę trispalvę arba istorinę su Vyčiu vėliavą, neturintieji vėliavos - ją nusipiešti ar sudėlioti iš namuose turimų medžiagų. 
Padėkos koncertas „Išvien" - balandžio 25 d., šeštadienį, 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT.lt portale.
Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-04-21 13:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media