2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: I. Juciūtę užklupusi liga vos nesustabdė „Maisto kelio“ filmavimų

2020-06-24
 
Ilona Juciūtė-Čibirkienė

Ilona Juciūtė-Čibirkienė

Jau šį šeštadienį, birželio 27 dieną į TV3 televizijos ekranus sugrįžta pramoginė kulinarinių kelionių po Lietuvą laida „Maisto kelias". Laidos vedėjų trijulė Gidonas Šapiro-Bilas, Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage jau pradėjo savo atradimus, tačiau filmavimams ir kelionių planams iškilo grėsmė, mat Iloną netikėtai užklupo aštraus skausmo priepuoliai.
Jau trečią vasarą iš eilės žinoma kulinarė, receptų knygų autorė ir televizijos laidų vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė kartu su dviem gerais bičiuliais - grupės ŽAS nariu Gidonu Šapiro-Bilu ir profesionaliu šefu iš Šri Lankos Dilanu Dampella Gamage leidžiasi į nuotykių ir atradimų kupinas keliones po visą Lietuvą. Nors praėjusiais sezonais filmavimai padovanojo ne vieną kuriozinę situaciją, kaip pamestas dronas rapsų laukuose ar ne ta kryptimi nuvažiuoti šimtai kilometrų, tačiau šį kartą komanda susidūrė su labai nesmagiu iššūkiu. Filmavimų įkarštyje Iloną užklupo neuralgija, suteikusi didžiulius skausmus.
„Priežasčių, kodėl gali užklupti ši liga, yra labai daug. Galbūt tam turėjo įtakos orų kaita, galbūt vėjas, galbūt nuovargis, tačiau rezultate - skausmas mane sukaustė. Keletą dienų gulėjau klinikoje, gydytojai dėjo visas pastangas, jog atsistočiau ant kojų - statė lašelines, leido vitaminų tirpalus. Buvo labai neramu, juk tik pradėjome filmavimus, o aš nežinojau, ar pajėgsiu toliau keliauti kartu", - pasakoja I. Juciūtė.
Nepakeliamas skausmas juosmens srityje Iloną kankino ilgiau nei savaitę. Ant plauko buvo pakibę ir visi „Maisto kelio" projekto filmavimai, mat žinoma šefė - viena pagrindinių laidos vedėjų. Laimei, jos atsidavimas ir ryžtas nesutrukdė kelionių planams ir nepaisydama skausmo, ji tęsė pradėtą darbą.
„Trečią sezoną skaičiuojantis „Maisto kelio" projektas man yra neatsiejama vasaros tradicija. Nors asmeninių užsakymų maisto gamybai taip pat netrūksta, tačiau kelionės po Lietuvą ne tik praplečia akiratį, bet ir leidžia atrasti išskirtinių šalies kampelių ir kulinarinių perlų. Tad jokie sunkumai ar netikėti iššūkiai nesukliudys man tęsti pradėto darbo. Juk negaliu pavesti komandos, kuri deda tiek pastangų, kad šis projektas su kiekviena laida būtų dar labiau įtraukiantis", - sako I. Juciūtė.
Laidos prodiuserė ir idėjos autorė Vaida Skaisgirė tikina puikiai supranti, su kokiu iššūkiu teko susidurti Ilonai, mat ją pačią neseniai buvo ištikęs panašus likimas - moteriai buvo užspaustas slankstelis kakle, suteikęs sunkiai keliamus skausmus. Laimei, profesionalų pagalbos dėka situacija greitai pagerėjo ir filmavimams tai įtakos neturėjo.
„Keliaudami po Lietuvą su „Maisto kelio" projektu ir ieškodami geriausių šalies kampelių mes įveikiame tūkstančius kilometrų. Tiek pirmąją, tiek antrąją vasarą įveikėme po daugiau nei 5000 kilometrų, kaskart aplankydami po daugiau nei 40 skirtingų objektų. Tačiau šiemet skaičiai turėtų būti žymiai didesni, mat į eterį laida grįžta dvigubai ilgesnė!", - džiaugiasi V. Skaisgirė.
Nors laidos komanda jau du kartus yra apvažiavusi visą Lietuvą, tačiau ką pamatyti ir kur apsilankyti idėjų jiems tikrai netrūksta. Pirmajame „Maisto kelio" sezone kūrybinė komanda lankėsi Bistrampolio, Burbiškio, Dzūkijos, Raudondvario, Zyplių, Oginskių, Radailių, Paežerių dvaruose, restoranuose „5 taškai", „Kuchmistrai", „Šiluvos karūna", „Romnesa Druskininkai", „Žvejų užeiga", „Meridianas", „Floros simfonija", „Alaus kelias", Norviliškių pilyje, Šeduvos malūne, Jonavos krašto muziejuje, sodyboje „Po ąžuolais", Nemėžio totorių bendruomenės kultūros centre, Halės turguje, Mociškių palivarke. Komanda taip pat neaplenkė ir itin svarbių maisto pramonės verslų, tokių kaip „Mantinga", „Rūta", „Amberry", „Klaipėdos duona", „Vilkyškių pieninė", „CoffeeLoft", „Lašų duona" ir daugybės kitų gražiausių šalies kampelių.
Antrajame laidos sezone taip pat netrūko gerų prisiminimų padovanojusių vietų, tokių kaip Dzūkijos, Reketijos, Gelgaudiškio dvarai, Biržų pilis ir jame veikiantis muziejus „Sela", Žemaitės memorialinis muziejus, Sadauskų ir Viliošių sodybos, „Gudobelė" ir „Biržų duona" kepyklos, Alytaus pieninė, „Baltic Champs" pievagrybių ūkis, „AJ šokolado" šokoladinė, „Čiop Čiop Event" studija, nišinė parduotuvėlė „Gurkė", sūrinė „Sūrio džiazas", poilsio namai „Oro Dubingiai", svečių namai „Gojus", „Senasis Rambynas" ir „Pušyno namai", Sveikatos ir grožio namai, Smiltynės jachtklubas, Belmontas bei restoranai „Medžiotojų užeiga", „Old Town Grill", „Puntukas. Roko virtuvė", „Dzūkų alaus restoranas", „Pasaga", „Smakų smakas", „Žvejo užeiga. Žuvelė", „Pilies uostas", „Senoji trobelė", „Senamiestis", „Nica", „Pilies skliautai" ir „Senas grafas".
„Nors esame aplankę išties daug vietų, tačiau Lietuvoje dar išties yra ką pamatyti. Šią vasarą laukia dar išsamesnė pažintis su visų dešimties Lietuvos apskričių kultūrinėmis ir kulinarinėmis tradicijomis. Užsuksime į Hugo Šojaus muziejų, susipažinsime su žuvies ir duonos keliu, išmoksime gaminti senovines lazankas, apsilankysime Betygalos bendruomenės namuose, Jono Gižo etnografinėje sodyboje ir net Palėvenės vienuolyne. Plėsime savo istorines žinias arklio, Lietuvos etnokosmologijos bei kituose muziejuose, pramogausime tokiose vietose, kaip Kalitos kalnas, vandenlenčių parkas „Dock7", Drevernos uostas ir, žinoma, mėgausimės patiekalais išskirtiniuose restoranuose tokiuose, kaip „Perino Food and Wine", „Uršulė", „Mėlynasis karpis" ir daugybėje kitų", - su entuziazmu pasakoja V. Skaisgirė.
Kulinarinių kelionių gidas „Maisto kelias" tęsią savo tradiciją ir trečią kartą leidžiasi į kelią po Lietuvą. Žiūrovų pamilta vedėjų trijulė - šefė Ilona Juciūtė-Čibirkienė, grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas ir virtuvės šefas iš Šri Lankos kilęs Dilanas Dampella Gamage - žada dar daugiau naujų skonių, nepamirštamų patirčių ir aplankytų objektų, mat šiemet laida sugrįžta dvigubai ilgesnė, tad žiūrovai naujajame sezone išvys dar daugiau gražiausių šalies kampelių bei nepamirštamų kulinarinių vietelių.
„Maisto kelias" - nuo birželio 27 dienos, šeštadieniais 9:30 val., per TV3 televiziją!

 


Daugiau informacijos: 
Vaida Skaisgirė
TV TOPAS 
owner | producer
vaidapoderyte@gmail.com , vaida@tvtopas.lt 
+370 698 54276

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-24 15:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media