2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Daugiau kultūros per LRT – naujoje „Kultūros žinių“ laidoje

2018-06-19
 
Gerūta Griniūtė

Gerūta Griniūtė

Teatro ir kino premjeros, parodų atidarymai, koncertai, festivaliai, meno iniciatyvos - visi svarbūs kultūros renginiai jau greitai bus pristatomi naujame TV žurnale „Kultūros žinios", kurį kasdien transliuos LRT KULTŪRA. „Kultūros žinias" ves Gerūta Griniūtė ir Živilė Kropaitė.
„Svarbiausius nacionalinės reikšmės kultūros įvykius, žinoma, parodo ir toliau rodys ir „Panorama", ir kitos LRT žinių laidos, bet norėtume kultūrą pristatyti plačiau, negu tai leidžia žinių aktualijų formatas, kuriame, be kultūros, yra politika, verslas, sportas. O kultūrai pusvalandžio trukmės laidoje telieka kelios minutės. „Kultūros žinios" ir bus skirtos užpildyti šią spragą: jungsimės tiesiogiai iš renginių, kalbinsime ne tik tuos, kurie renginiams atstovauja, bet ir tuos, kurie juos kuria. Plačiau, išsamiau ir betarpiškiau, negu tai galima tradicinėse žiniose, - pasakoja LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. - Norisi šiuolaikiško, inovatyvaus formato, kad žiūrovas galėtų pasijusti renginio dalimi. Taip pat - televizijos pagalba sudalyvauti ir pasauliniuose kultūros ir meno renginiuose, nes pristatysime ir reportažus iš užsienio."
Į LRT KULTŪROS eterį nekantrauja sugrįžti radijo ir televizijos laidų vedėja Gerūta Griniūtė, prieš kelerius metus šiame kanale vedusi laidą „Visu garsu": „Manau, televizijoje labai reikėjo tokios laidos. Tai, kad kiekvieną dieną kultūros naujienų apžvalgai bus skiriamas beveik pusvalandis, labai džiugina. Žinau, kad Latvijos televizija turi panašaus pobūdžio laidą, todėl pasvajodavau apie kultūros žinias ir mūsų šayje. Pakviesta prisidėti nedvejodama sutikau." 
Naująjį „Kultūros žinių" TV žurnalą žiūrovai išvys naujajame LRT sezone. Reportažus iš įvykio vietų, pasakojimus ir pokalbius jam rengs patyrę LRT kultūros žurnalistai Margarita Alper, Monika Petrulienė, Jogintė Bučinskaitė, Tadas Jačiauskas. Užsienio kultūros aktualijų reportažus pristatys Jolanta Paškevičiūtė, dienos įvykių srautą prižiūrės Jolanta Kryževičienė ir Lolita Bytautaitė. „Kultūros žinias" prodiusuos Marius Siparis.
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt
www.lrt.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-06-19 13:01
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media