2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: V. Skaisgirė apie ilgametę draugystę su J. Šatu: „Jis man kaip antras sūnus“

2020-06-24
 
 Vaida Skaisgirė

Vaida Skaisgirė

Žinoma televizijos laidų vedėja bei prodiuserė Vaida Skaisgirė ir stilistas Joringis Šatas - itin geri ir artimi bičiuliai. Moteris neslepia, jog prieš beveik penkerius metus viename TV projekte užsimezgusi draugystė, šiandien yra peraugusį į visai kitą lygį. Joringis jai tarsi antrasis sūnus, kuriam plačiai yra atvertos ne tik Vaidos namų, bet ir šaldytuvo durys.
Šį šeštadienį, paskutinį kartą šį sezoną TV3 televizijos žiūrovus žadins kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos". Azartiškoje dvikovoje dėl geresnio kulinaro karūnos kartą susikaus du geri draugai - tai televizijos laidų prodiuserė Vaida Skaisgirė ir stilistas Joringis Šatas. Įvertinti laidos herojų meistriškumo atvyks jų abiejų puiki draugė, gero maisto žinovė bei gurmaniškų skanėstų parduotuvių „The Meat Point" įkūrėja Sandra Svirčinskaitė.
Paskutinėje vienuolikto sezono laidoje, gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas" įkurtoje studijoje laidos herojai „Kamado Bono" kepsninėse gamins du meksikietiškus patiekalus. Joringis kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte-Čibirkiene ruoš sluoksniuotą pupelių padažą, patiekiamą su traškiomis tortilijomis, o Vaida, padedama šefo Dilano Dampellos Gamage, meksikietiškai keps kiaušinius su pupelėmis ir šonine.
Vaida su Joringiu - išties geri bičiuliai, nuolat pokštaujantys ir nebijantys apsimėtyti net ir sarkastiškomis replikomis. Tačiau pasirodo pirmasis įspūdis vienas apie kitą buvo visai kitoks ir tvirta draugyste pirmąją pažinties minutę net nekvepėjo.
„Kuomet nugalėjau projekte „Aš - stilistas", man paskambino Vaida, mandagiai prisistatė ir pakvietė prisijungti prie jos naujai kuriamo šou. Iki šiol prisimenu, kuo ji buvo apsirengus tą dieną, kai pirmą kartą atėjau pas ją į ofisą. Ji pasiūlė man arbatos arba kavos, o aš atsisakiau. Pirmas įspūdis buvo, kad ji labai keista moteriškė, o ji turbūt galvojo, kad aš labai bjaurus žmogus. Tačiau šiandien esame labai geri draugai, o kartais juokaujam taip, jog jeigu kažkas pavogtų mūsų telefonus ir pažiūrėtų į žinutes, mums tektų emigruoti pasikeitus vardus", - juoksis Joringis.
Žinoma prodiuserė taip pat pritaria, jog abiejų puikus ironijos ir sarkazmo supratimas bei humoro jausmas juos ir suvedė. Šiandien Joringis Vaidos namuose - dažnas svečias, o pati moteris jį prilygina lyg antram vaikui.
„Joringis man tarsi sūnus, aš juo ir rūpinuosi, ir pamaitinu. Mūsų abiejų sarkazmo lygis iki dangaus, turime labai stiprų ryšį, o tai padovanojo labai gražią draugystę ir tikiuosi, jog ji ilgai gyvuos. Jau nuo pirmo filmavimo labai sutapome profesiniais klausimais, o po to labai stipriai susibičiuliavome", - atviraus Vaida.
Per ilgus draugystės metus bičiuliams tikrai netrūko smagių akimirkų ir prisiminimų. Tačiau ne paslaptis, jog dėl savo karštakošiškumo ir nuolatinio sarkazmo jie net sugeba ir stipriai susipykti.
„Kartą su Vaida susipykom dėl labai „rimto" dalyko - ar Vaišvydava, kur ji gyveno vaikystėje, yra Kauno rajonas ar Kauno miesto rajonas. Kadangi tai buvo gyvybiškai svarbus klausimas, tai mums su Sandra vakarienės metu teko tiesiog išeiti, nes Vaida mus išvijo iš namų", - smagia istorija dalinsis Joringis.
Vaida priduria, jog ji yra emocinga ir kovinga moteris, tad visur - tiek meilėje, tiek draugystėje - atiduoda visą save, tačiau svarbiausia, jog visus tokius nesutarimus draugai sugeba priimti per humoro prizmę. Visą save moteris atiduoda ir darbui - šią vasarą Vaidos vėl laukia įspūdžių kupinos kelionės po visą Lietuvą kartu su jos jau trečia sezoną skaičiuojančiu projektu „Maisto kelias".
„Visa vasara vėl yra paskirta darbams, mat su komanda jau pradėjome kulinarinės kelionių laidos po Lietuvą „Maisto kelias" filmavimus. Kuomet kilo mintis kurti šį projektą, tikrai netikėjau, kad jis bus toks tęstinis ir kad mes visi susiklijuosime kaip kumštis ir šturmuosime tą Lietuvą kiekvieną vasarą", - apie viena savo kuriamų projektų pasakos Vaida.
Jos šio ryto kulinarinių varžytuvių priešininkui Joringiui vasarą taip pat darbų netrūksta. Televizijos projekte „Aš stilistas" išgarsėjęs vaikinas ne tik konsultuoja stiliaus klausimais, padeda apsipirkti, bet ir atvažiuoja į namus bei atlieka spintos reviziją.
„Pradžioje visada rekomenduoju klientams kartu su mano pagalba susitvarkyti savąją spintą, nes dažnais atvejais žmonės net patys nebežino, ką joje turi. Dažnai žmonės galvoja, jog stilistas lieps pirkti daug naujų drabužių, tačiau mums jokio skirtumo, ar tu nusiperki penkiasdešimt kelnių ar vienas, mes tiesiog norime padėti, susitvarkius spintą sudaryti sąrašą daiktų, kurių tikrai reikia ir dar patarti, kaip tuos naujai įsigytus daiktus priderinti prie jau turimų", - pasakos Joringis.
Kaip Vaidai su Joringiu pavyksta išlaikyti tokią tvirtą draugystę, dėl ko bičiuliai yra susipykę ir kaip seksis laidos herojams įtikti išrankiam Sandros Svirčinskaitės skoniui - sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per TV3 televiziją!
Į Lietuvą atėjus šiltoms dienoms televizijos žiūrovų pamėgtos kulinarinių pokalbių laidos „Virtuvės istorijos" studija persikelia į gryną orą! Nuo šiol aršios ir azartiškos žinomų Lietuvos šeimų bei jų artimiausių bičiulių kulinarinės kovos vyks gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas". Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai - kulinarei Ilonai Juciūtei pirštinę metą iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage. Su žiūrovais jiedu dalinasi ne tik puikiais receptais, bet ir naudingais kulinariniais patarimais. Geriausi pokalbiai gimsta virtuvėje, todėl patiekalų gamybą kaskart lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.
„Virtuvės istorijos" - šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!
Auksė Šapelytė
TV TOPAS
Projektų koordinatorė
aukse@tvtopas.lt
aukse.sapelyte@gmail.com
+370 67547808

 

 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-24 16:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media