2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Rusiškos produkcijos kiekis televizijos programose mažėja

2019-06-26
 
 

Lietuvos radijo ir televizijos komisija, prižiūrėdama, kaip Lietuvos nacionalinio masto transliuotojai laikosi Lietuvos Respublikos Visuomenės informavimo įstatymo nuostatų dėl Europos kūrinių kvotų įgyvendinimo, pasirinktinai atlieka televizijos programų stebėseną.

2018 m. ir 2019 m. atlikus tyrimą taip pat buvo paskaičiuota kokią dalį stebėtose televizijos programose per vieną savaitę užėmė kitų - ne Europos šalių kūriniai. Apibendrinant galima teigti, kad kitų šalių audiovizualinių kūrinių produkcijos pasiskirstyme dominuojančią poziciją užėmė produkcija iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Rusiška produkcija buvo antroje vietoje televizijos programose, tačiau matyti, kad 2019 m. rusiškos produkcijos dalis lygintose televizijos programose sumažėjo daugiau nei 20 val. - 2018 m. iš viso per stebėtą savaitę buvo transliuota 95 val. 33 min., o 2019 m. - 75 val. 6 min.

2018 m. ir 2019 m. vienos savaitės stebėsenos tyrimo rezultatai atskleidė, kad iš penkių stebėtų komercinių televizijos programų tik „Lietuvos ryto TV" skyrė daugiau kaip pusę televizijos programos laiko Europos kūriniams. Kitose komercinėse televizijos programose - „BTV", „LNK", „TV6" ir „TV8" Europos kūriniams skiriamas laikas sumažėjo (žr. paveikslėlį). Tačiau reiktų pažymėti, kad įstatyme nėra numatyta imperatyvaus reikalavimo šių kvotų vykdymui. 

 

Birutė Keršienė

Visuomenės informavimo skyriaus vedėja

El. paštas birute.kersiene@rtk.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-06-26 12:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media