2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Po ilgų derybų mados dizaineris Robertas Kalinkinas taps LNK televizijos veidu

2018-08-27
 
Robertas Kalinkinas

Robertas Kalinkinas

 

Vienas garsiausių mados dizainerių Lietuvoje - Robertas Kalinkinas - po ilgų derybų pagaliau žengia į televizijos ekranus. Perspektyviausiu savo kartos kūrėju vadinamas ir kontraversiškais meniniais sprendimais išsiskiriantis R. Kalinkinas bus vienas iš keturių jau greitai LNK eteryje pasirodysiančios laidos „Dydžio (r)evoliucija" komisijos narių.

„Esu tiesmukas žmogus. Dalyvės jau dabar turi nusiteikti, kad iš manęs išgirs nepagražintą tiesą - vien dėl to, kad mergina yra plius dydžio - ir galbūt jautresnė savo išvaizdai - jokių nuolaidų nebus", - sako naujasis televizijos veidas ir šiame interviu paaiškina, kodėl tiki, kad Lietuva yra pagaliau pasiruošusi turėti plius dydžio super modelį.

Robertai, jūsų vardas televizijos ir kino užkulisiuose žinomas jau ilgą laiką, tačiau ligi šiol žiūrovai taip ir nebuvo jūsų matę ekrane. Kodėl sutikote pasirodyti „Dydžio (r)evoliucijoje"?

Jei trumpai - tiesiog pirmą kartą patikėjau televizijos prodiuseriu (laidą „Dydžio (r)evoliucija" kuria prodiuserių kompanija „TymDrym", - red. past.). Kai prieš beveik dešimtmetį prasidėjo mano kūrybos populiarumo banga - viešas pripažinimas, reklaminiai renginiai, tarptautiniai projektai Londone ir Paryžiuje - sulaukiau labai daug pasiūlymų pasirodyti televizijoje, tačiau visų jų atsisakiau, nes nė vienas pasiūlymas ligi šiol nebuvo man toks patrauklus, kaip dalyvavimas „Dydžio (r)evoliucijoje". Man svarbu, kad šis projektas - plius dydžio modelių paieška - kalba ne tik apie madą, grožį ir šlovę, bet kelia ir kartais tokius nepatogius socialinius klausimus. Lietuvoje vis dar gaji diskriminacija dėl išvaizdos - vienam esi per storas, kitam per plonas, trečiam nepatinka tavo odos spalva ar netgi drabužiai. O moterims, ypač kalbant apie svorį, dar ir taikomi dvigubi standartai - juk retai kada vyrai viešai kritikuojami dėl netobulos figūros, tiesa?

 

Vis tik skeptikas paklaustų, ar yra plius dydžio modelių paklausa Lietuvoje? Kokių kūrėjų kolekcijas šios merginos demonstruos, jei dabar viršeliuose ir reklamose vien liekno sudėjimo modeliai?

 

Šioje retorikoje labai tiktų žymiojo inžinieriaus Henrio Fordo frazė: „Jei būčiau klausęs žmonių, ko jie nori, jie būtų prašę išrasti greitesnį arklį." Ta mergina, kuri pereis šitą „pragaro ratą" televizijoje, taps „Dydžio (r)evoliucijos" nugalėtoja, bus įkvėpimo šaltinis šimtams ir tūkstančiams merginų, kurios dabar atsisako ryškesnės suknelės ar pietų su drauge, nes mano, kad gyvenimu džiaugtis gali tik būdamos plonos. O demonstruoti jos galės mano drabužius - rudenį pasirodys mano pirmoji plius dydžio proginių suknelių kolekcija, kurią ant podiumo pristatys būtent „Dydžio (r)evoliucijos" modeliai.

 

O kokiais kriterijais vadovausitės sėdėdamas komisijos kėdėje? Ar plius dydžio modeliams taikomi kiti reikalavimai?

 

Plius dydžio modelis yra toks pats modelis, kaip ir „tradicinis" modelis, ir turi mokėti daryti tą patį - pozuoti, žengti podiumu, mokėti klausytis nurodymų, būti komunikabili etc. Aš esu labai tiesmukas žmogus, kuris viską sako taip, kaip mato. Merginos jau dabar gali nusiteikti, kad iš manęs sulauks tik objektyvios kritikos ar įtikinėjimų - modelis jau turi ateiti į aikštelę su noru dirbti. 

 

„Dydžio (r)evoliucijos" nugalėtoja taps pirmuoju plius dydžio supermodeliu Lietuvoje - tikra žvaigžde - ir, tikriausiai, kaip kiekviena žvaigždė, turės išmokti nereaguoti į apkalbas, neskaityti internetinių komentarų apie save.

 

Darykite atvirkščiai - merginos, skaitykite tuos komentarus! Internetiniai komentarai atspindi bent dalies visuomenės nuomonę ir manau, kad yra gerai ją žinoti. O jau ką su ta nuomone darysi... (šypsosi - red. past.). Mergina, kuri laimės šį projektą, taps viešas žmogus - tai reiškia ne tik vakarėlius ir šampaną, bet ir nuolatinę kritiką. Vienam užsakovui ji gali būti per plona, kitam per stora, ji turi mokėti pristatyti save ir ant podiumo, ir ekrane. Tai bus ilgas ir sunkus darbas, bet jis bus to vertas - įrodyti, kad ne kilogramais žmogaus vertė matuojama. Todėl ir dalyvauju šiame projekte ir džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie tikros mados ir grožio revoliucijos.

 

Naujas tarptautinis plius dydžio modelių konkursas „Dydžio (r)evoliucija - jau greitai per LNK.  

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-08-27 12:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media