2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT naujienos – tarp šių metų EBU nominantų

2020-11-20
 
Inga Larionovaitė. LRT nuotr.

Inga Larionovaitė. LRT nuotr.

Kiekvienais metais Europos transliuotojų sąjunga (angl. EBU) įvertina visuomeninių transliuotojų indėlį bei meistriškumą naujienų mainų sistemoje (angl. „Eurovision News Exchange"). Šiais metais tarp 2020 m. septynių nominantų buvo ir LRT TV naujienų tarnyba, įvertinta už temų įvairovę, greitą reagavimą, informacijos planavimą, turinio kokybę bei svarų indėlį, dalinantis karštomis naujienomis iš Baltarusijos.
„Nuo liepos mėnesio pabaigos, prasidėjus įvykiams po prezidento rinkimų Baltarusijoje, LRT TV naujienų tarnyba aktyviai informuoja Lietuvos visuomenę bei dalinasi medžiaga su EBU priklausančiais nariais apie šalyje vykstančius įvykius. Siekiame, kuo plačiau apžvelgti situaciją kaimyninėje šalyje. Ypatingo dėmesio sulaukė gyva žmonių grandine sujungusi Vilnių ir Medininkus pasienyje su Baltarusija akcija „Laisvės kelias", taip pat Baltarusijos opozicijos lyderės S. Cichanouskajos spaudos konferencija bei jos išskirtinis interviu LRT TELEVIZIJOS laidai „Dienos tema", į Lietuvą pabėgusių baltarusių istorijos, Prancūzijos prezidento E. Macrono susitikimas su S. Cichanouskaja.
Šis LRT TV naujienų tarnybos darbo įvertinimas tik dar kartą mums įrodo, kaip svarbu užtikrinti profesionalios informacijos srautą, nebūti abejingais ir informuoti pasaulį apie veiksmus šalyje, kuri šiuo metu pati negali užtikrinti objektyvių naujienų pasauliui", - teigia LRT TV naujienų tarnybos vadovė Inga Larionovaitė.
Iš septynių nominantų buvo išskirtos trys EBU narės: Prancūzijos „France Television" - už šalies aktualijų srautą bei naujienas iš Uhano ir Kalnų Karabacho, Italijos „Rai" - už naujienų srautą ir pasakojimus, atspindinčius pandemijos poveikį žmonėms, ir LRT.
Virtualioje asamblėjoje 2020 m. „Gunnaro Hoidahl" apdovanojimas už naujienų kokybę, turinio gausą bei informacijos planavimą buvo įteiktas EBU Ispanijos narei RTVE.
„Manėme, kad šiais metais nepavyks išrinkti nugalėtojo vien dėl to, kad matėme neprilygstamą atsidavimą ir pastangas iš visų narių. Visi nusipelno didžiausio pripažinimo. Nors tai buvo sunkūs mėnesiai, bet kartu ir nepakartojamas momentas, įrodantis, žiniasklaidos svarbą visuomenei. Staigiai keičiantis situacijai, norint aprėpti kuo plačiau, mes sugebėjome kritiškai informuoti visuomenę", - sakė „Eurovision News Exchange" naujienų strategijos vadovė Justyna Karczabinska.
Nuo 1993 m. LRT yra svarbiausio pasaulyje visuomeninius transliuotojus vienijančio profesinio aljanso EBU narė. Šis aljansas atstovauja visuomeninių transliuotojų interesams ir juos gina tarptautiniu ir vietos mastu, padeda nariams įsigyti ir kurti aukščiausios kokybės turinį, dalytis tarpusavyje geriausia patirtimi ir žiniomis, burti ekspertų bendruomenę.
Pagal EBU naujienų mainų sistemą, LRT kartu su kitais šios organizacijos nariais ir partneriais dalijasi tarpusavyje naujienų medžiaga. Visuomeninis transliuotojas LRT ne tik supažindina su aktualijomis iš Lietuvos ir pasaulio, bet ir prisideda prie to, kad auditorijas užsienyje pasiektų patikima informacija iš Lietuvos ir apie Lietuvą.
EBU sudaro 115 transliuotojų organizacijų 56-iose Europos valstybėse ir 34 asocijuoti nariai Azijoje, Afrikoje, JAV ir Pietų Amerikoje.

 

Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Mob. +370 687 43201
lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-11-20 14:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media