2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Kodėl V.Skaisgirė pakeitė kulinarinių kelionių laidos „Maisto kelias“ vedėją I. Juciūtę?

2019-08-02
 
Vaida Skaisgirė

Vaida Skaisgirė

Kaip ir kiekvieną vasaros šeštadienio rytą TV3 televizijoje karaliaus antrąjį sezoną skaičiuojantį kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias". Tačiau šįkart žiūrovų lauks staigmena - laidoje jie neišvys laidos vedėjos, kulinarės Ilonos Juciūtės. Dėl netikėtai ją užpuolusių darbų, ji buvo priversta praleisti šeštąją kelionę po Klaipėdos apskritį, tad į nuotykius kartu su Gidonu Šapiro-Bilu ir šri lankiečiu Dilanu Dampella Gamage leisis „Maisto kelias" ir kitų laidų prodiuserė, vedėja Vaida Skaisgirė.
Laidos vedėjos amplua Vaidai Skaisgirei ne naujiena - ji ne vienerius metus veda gyvenimo būdo laidą „Raudonas kilimas", realybės šou bei kitas laidas ir įvairius renginius, o prie „Maisto kelio" laidos kūrimo vairo žinoma moteris stovi jau antrąjį sezoną. Nors šios laidos žiūrovai ekrane jos nemato, tačiau ant jos pečių atsakingiausios - laidos prodiuserės - pareigos.
„Su „Maisto keliu" po Lietuvą keliaujame jau antrą vasarą iš eilės. Labai džiaugiuosi šiuo projektu, o taip pat jo kūrybos procese įsitikinau, kad kiekviename Lietuvos kampelyje galima atrasti tokių vietų, apie kurias net pagalvot negalėjau. Nors pirminė laidos idėja buvo duoklę atiduoti kulinariniam paveldui, tačiau jau aną vasarą idėją pakoregavau ir dabar mes ieškome ne tik lietuviškos virtuvės tradicijų puoselėtojų, bet ir tų, kurie atstovauja kitų šalių virtuves, tačiau turi ką papasakoti bei parodyti", - pasakojo Vaida.
Žinoma moteris neslepia, jog tai, ką mato žiūrovas televizijos ekrane yra tik ledkalnio viršūnė. Visa didžioji darbo dalis, bemiegės naktys, filmavimai iki išnaktų ar skambučių maratonas lieka už kamerų, tačiau sėkmingas galutinis produktas atperka visas įdėtas pastangas.
„Darbas prieš kameras man nėra naujiena, kaip ir darbas už jų. Abi šios pozicijos - kaip vedėjos ir kaip prodiuserės - teikia savą džiaugsmą. Įdomu yra kurti, galvoti, ieškoti ir tai įgyvendinti, tačiau smagu ir dalyvauti pačiame filmavimo veiksme. Kartais, stovint už kameros, atrodo taip nesunku pasakyti vieną ar kitą sakinį, bet ant vedėjų pečių gula didelė atsakomybė, mat jie tiesiogiai komunikuoja su žiūrovais. Labai daug lemia kontaktas su partneriais. Įsitikinau savu kailiu, kad su Bilu ir Dilanu darbuotis ekrane - be galo malonu ir saugu", - teigė laidos prodiuserė.
Vaida su kūrybine komanda jau ne vienerius metus prodiusuoja su kulinarija susijusias laidas - šį rudenį į TV3 televizijos ekranus dešimtam sezonui vėl sugrįš „Virtuvės istorijos". Kaip teigia žinoma moteris, maisto gamyba ir kelionės - yra dvi aistros, be kurių ji neįsivaizduoja savo gyvenimo, ir be galo džiaugiasi galinti savais atradimais dalintis ir su kitais.
„Maistas, jo gamyba bei galutinis - valgymo, procesas mano gyvenime yra ritualiniai. Man taip smagu pagaminti tai, kuo kiti po to taip mėgaujasi! Na, o kelionės plečia akiratį ir turtina sielą. Esu įsitikinusi, jog šie dalykai - maistas ir kelionės - labai suartina žmones, todėl labai smagu keliaujant po Lietuvą atrasti tokias vietas, į kurias po to galima nusivežti ir savo šeimą ar draugus. O dar kai yra galimybė apie tai papasakoti plačiajai auditorijai...", - pasakojo vienam šeštadieniui „Maisto kelio" vedėja tapusi Vaida.
 

Klaipėdos apskrities kulinariniai atradimai

 

Vasaros rezidencijoje „Harmony Park" pakilus ankstų rytą, laidos vedėjų trijulė nuspręs papramogauti elektriniais paspirtukais ir pasivažinėti lygiais ir sutvarkytais keliukais po poilsio ir pramogų komplekso valdas, o smagiai pradėjus rytą, Vaida, Bilas ir Dilanas leisis į kelią link jūros - į Klaipėdos apskritį.
Šis regionas - išties unikalus bei garsėja ilgaamžėmis žvejybos tradicijomis, mat jo krantus skalauja Baltijos jūra ir čia veikia vienintelis visus metus neužšąlantis šalies uostas. Pirmoji stotelė naujų skonių atradimų kelyje - šeimos restoranas Klaipėdos širdyje „Pilies uostas".
Prieš daugiau nei 8 metus įkurtame restorane puoselėjamos svetingos sutiktuvių bei gardžių vaišių tradicijos, o pajūrio vėjas žadina apetitą. Restorano virtuvėje dominuoja čia sukurti žuvies bei jūros gėrybių patiekalai, tačiau veganai ar mėsos mylėtojai taip pat ras kuo pasimėgauti.
Pasitikusi „Pilies uosto" įkūrėja Eglė Sėlenienė laidos vedėjus pakvies prie stalo, kur pavaišins Lotynų Amerikos kilmės patiekalu - šviežiai sugautos perpelės seviče. Užkandus, Vaidos, Bilo ir Dilano lauks puiki proga pademonstruoti savo kulinarinius sugebėjimus - šeimininkė vedėjus kartu su restoranu virtuvės šefu pakvies gaminti firminį Eglės jūros gėrybių troškinį. Prieš kylant nuo stalų ir leidžiantis į kelią, vedėjų jūrinę puotą vainikuos lengva „Panna Cotta" su šviežiomis uogomis.
„Aš 9 metus laukiau, jog atvažiuoti Klaipėdą ir paragauti šviežios žuvies", - džiaugsis Dilanas jau pirmaisiais atradimais kelionėje po uostamiesčio regioną.
Persikėlus į Kuršių nerijos pusiasalį, vedėjai vyks į Juodkrantę, kur ant marių kranto, prie ilgojo molo juos pasitiks išskirtinė žvejo užeiga „Žuvelė". Jau 15 metų skaičiuojantis šeimos verslas savo svečius lepina įvairiausiomis, vietinių žvejų sugautomis, keptomis bei rūkytomis žuvimis. Jomis svetingi užeigos šeimininkai palepins ir „Maisto kelio" vedėjus.
Komandai mėgausis tokiais gardžiais patiekalais, kaip drebučiuose marinuotu unguriu, vaikų mėgstamais traškiais starko filė piršteliais bei firmine, 60 metų receptą išlaikiusia žuviene-unguriene. O išragavus gardžių žuvies patiekalų, vedėjų lauks neeilinis desertas - garsioji močiutės rūkyta žuvis.
„Visa pradžia prasidėjo dar močiutės ir senelio virtuvėje, kuomet vaikystėje mes taip paprastai tą žuvį ir valgydavome. Senelis, kaip seniausias Neringos žvejys, įkūrė šią vietą, kurioje dabar darbuojamės visa šeima - tėtis tiekia mums žuvį, brolis vadovauja barui, o močiutė karaliauja rūkykloje, neprileisdama nieko kito", - laidoje pasakos restorano direktorė Jovita Kauneckytė-Šeškauskienė.
Kita stotelė kelionėje po uostamiesčio apskritį - viešbučio, restorano ir uosto kompleksas „Smiltynės jachtklubas". Čia ištisus metus priimamos ir saugomos jachtos, kateriai, teikiamos visos jiems būtinos paslaugos. Viešbučio svečių laukia ne tik moderniai įrengti kambariai, bet ir gausybę sporto ir vandens pramogų, o restorane lankytojus džiugina šefo iš Pietų Afrikos malkinėje krosnyje kepami mėsos, žuvies, daržovių patiekalai ir picos.
Būtent picomis, jautienos burgeriu ir gardžiais šonkauliukais šefas nutars palepinti kelionėje išalkusią „Maisto kelio" trijulę. Sočias vaišes vainikuos Niujorko sūrio pyragas su braškių tyre.
Kelionei einant į pabaigą, trijulė aplankys Palangos centre esančius „Sveikatos ir grožio namus", kur pasilepins sveikatinimo ir grožio procedūromis. Čia pat veikia ir nišinė parfumerijos ir namų kvapų parduotuvė „Samana" bei dienos SPA. Be to, įstaigoje procedūras atlieka profesionalūs dermatologai, plastikos chirurgai bei gydytojai manualistai.
„Klinikos veikla prasidėjo prieš 13 metų Plungėje, o Palangoje duris atvėrusiuose „Sveikatos ir grožio namuose" apsigyveno estetinė medicina, apgyvendinimo paslaugos ir parduotuvė „Samana". Mes - ir medikai, ir grožio specialistai", - pasakos vedėjus pasitikusi tinklo „SG klinika" komercijos direktorė Jūratė Milašienė.
Prieš vykstant atgal į „Harmony Park", „Maisto kelio" trijulė čia pat, „Sveikatos ir grožio namų" kieme, surengs tikrą grilio puotą - „Kamado Bono" kepsninėje jie išsikeps gardžių ir lengvai pagaminamų užkandžių su avokadu ir šonine.
Antrą sezoną skaičiuojanti kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias" ir vėl žiūrovus kviečia atsikelti nuo sofos, susiruošti kelionei ir kartu su kompanija vykti į gražiausias šalies vietas, kur jų laukia ne tik įdomios istorijos ir pažinimas, bet ir skaniausi patiekalai.
„Maisto kelias" - tarsi Lietuvos kulinarinio turizmo gidas, padėsiantis žiūrovams lengviau išsirinkti, ką nuveikti bei kur skaniai pavalgyti šią gražią, šiltą vasarą.
„Maisto kelias" - šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!

 

Auksė Šapelytė

TV TOPAS 
Projektų koordinatorė
aukse@tvtopas.lt
aukse.sapelyte@gmail.com
+370 67547808

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-02 12:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media