2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Pietryčių Lietuvoje pradėtos retransliuoti TV programos „Belsat“ ir „TVP World“

2022-06-04
 
Valdas Kaminskas,
AB Lietuvos radijo ir televizijos centras

 

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (toliau - Telecentras) informuoja, kad Pietryčių Lietuvoje per nemokamą nekoduotą eterinę televiziją pradėtos retransliuoti 2 naujos TV programos: „Belsat" ir „TVP World".
„Belsat" ir „TVP World" yra Lenkijos visuomeninio transliuotojo „Telewizija Polska" kuriamos TV programos. „Belsat" transliuojama baltarusių ir rusų kalbomis, „TVP World" - anglų kalba.
„Belsat" ir „TVP World" papildė nuo 2018 metų Pietryčių Lietuvoje per nemokamą eterinę televiziją transliuojamų lenkiškų programų „TVP Info", „TVP Polonia", „TVP Wilno", TVP Historia2" „Nuta.TV" bei „Power TV" paketą.
Šias nemokamas TV programas galima priimti per vidaus ir išorės TV antenas Vilniaus mieste, Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonuose. Taip pat minėtas TV programas turi galimybę matyti dalis Ignalinos, Molėtų, Ukmergės, Širvintų, Vievio, Kaišiadorių, Elektrėnų, Trakų ir Alytaus raj. savivaldybių gyventojų. Pietryčių Lietuvos TV tinklo signalo padengimo žemėlapis pateikiamas Ryšių reguliavimo tarnybos svetainėje https://www.rrt.lt/radijo-spektras/rtv-transliavimas/.
„Belsat" įsteigtas 2007 metais ir yra orientuotas į Baltarusijos auditoriją. Kanalo misija - užtikrinti, kad šios šalies piliečiai gautų prieigą prie alternatyvios informacijos šaltinių, taip pat remti demokratiją ir laisvą žodį Baltarusijoje. Kanalą finansuoja Lenkijos vyriausybė ir užsienio donorų organizacijos.
„TVP World" kanalas įsteigtas 2021 m. lapkritį, siekiant pasauliui pateikti objektyvią informaciją apie Lenkijos visuomeninį ir politinį gyvenimą ir ypač apie tuometę migrantų krizę Lenkijos-Baltarusijos pasienyje. Prieš tai projektas gyvavo interneto portalų „Poland in English" ir „Poland In" pavidalu.
APIE TELECENTRĄ
AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) - valstybės valdoma akcinė bendrovė, teikianti televizijos ir radijo programų siuntimo, duomenų perdavimo ir duomenų centrų paslaugas. Bendrovė vykdo jai pavestus valstybės ITT išteklių konsolidavimo bei plėtros projektus, taip pat valdo aukščiausią Lietuvos statinį - Vilniaus televizijos bokštą.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-06-04 09:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media