2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Nuo rytoj – tiesioginės Seimo valdybos posėdžių transliacijos

2020-02-11
 
Vasario 12 d., 9 val. įvyks pirmasis tiesiogiai transliuojamas Seimo valdybos posėdis. Visuomenei ir žiniasklaidos atstovams šiandien taip pat bus sudaryta galimybė susipažinti su rytojaus valdybos posėdžio darbotvarkės projektu, kuris tvirtinamas posėdžio pradžioje (darbotvarkė gali būti papildyta). Seimo valdybos posėdžiai paprastai organizuojami trečiadieniais, prireikus - kitomis dienomis.
Nuo vasario 1 d. įsigaliojo naujos Seimo statuto nuostatos dėl tiesioginių Seimo valdybos ir Seniūnų sueigos posėdžių transliacijų ir viešo vaizdo įrašų skelbimo. Išimtis dėl transliacijų galios tik rengiant uždarus ar apklausos būdu rengiamus Seimo valdybos posėdžius.
Įsigaliojus naujai tvarkai Seimo interneto svetainėje taip pat bus nuolat skelbiamos Seimo valdybos ir Seniūnų sueigos posėdžių darbotvarkės. Šiuos pokyčius Seimas patvirtino dar 2019 m. gruodžio 19 d.
„Iki šiol Seimo valdybos bei Seniūnų sueigos posėdžių darbotvarkės buvo neviešos, posėdžiai netransliuojami, nedaromi jų vaizdo įrašai, tad informacija visuomenei bei žiniasklaidai apie šių Seimo padalinių veiklą buvo pateikiama fragmentiškai ir visa apimtimi neprieinama", - sako vienas iš šios idėjos iniciatorių, Seimo Pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius.
Pasak A. Nekrošiaus, viešas Seimo valdybos ir Seniūnų sueigos posėdžių transliavimas, vaizdo įrašų bei darbotvarkių skelbimas didins informacijos apie Seimo veiklą prieinamumą, užtikrins didesnį Seimo atvirumą visuomenei ir sukurs palankesnes sąlygas žiniasklaidos veiklai nušviečiant įvykius Seime.
Seimo valdyba sprendžia organizacinius Seimo darbo klausimus. Į Seimo kadencijos laikotarpiui sudaromą parlamento vadovybę įeina Seimo Pirmininkas, jo pavaduotojai ir opozicijos lyderis.
Seimo valdyba tvirtina preliminarų Seimo sesijos posėdžių grafiką, šaukia nenumatytus Seimo posėdžius ir nustato jų laiką, sudaro darbo grupes įstatymų projektams rengti ir Seimo bei valdybos pavedimams vykdyti, tvirtina Seimo kanceliarijos struktūrą, nuostatus ir reglamentą. Taip pat valdyba tvirtina ir teikia Finansų ministerijai Seimo kanceliarijos programų ir išlaidų sąmatų projektus, svarsto ir siunčia į komandiruotes Seimo narius, svarsto tarptautinių renginių Seime organizavimo klausimus ir kt. Seimo vadovybė sprendžia kitus parlamentinės veiklos klausimus, kurie pagal Seimo statutą nepriskirti kitoms Seimo institucijoms ar pareigūnams.

 

Šiuo metu visi besidomintys parlamento veikla turi galimybę tiesiogiai stebėti Seimo, Seimo komitetų ir komisijų posėdžius, spaudos konferencijas, kitus parlamente vykstančius įvairius renginius.
Visas Seimo posėdžių ir renginių transliacijas galima stebėti Seimo „YouTube" paskyroje.

 

 

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausiasis specialistas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt

 


 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-12 11:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media