2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Dėl korona viruso visas televizijos laidas LRT filmuos be žiūrovų, „Dainų dainelė“ nukeliama

2020-03-13
 
Visuomeninis transliuotojas LRT priėmė sprendimą TV studijose įrašomas visas LRT TELEVIZIJOS ir LRT PLIUS laidas filmuoti be žiūrovų. Taip pat iki šv. Velykų yra atidedamas „Dainų dainelės" konkursas, kurio atrankines laidas tiesiogiai transliavo LRT PLIUS. Iš viso planuota parodyti 10 „Dainų dainelės" laidų, iš kurių 4 jau yra nufilmuotos.
„Tokį sprendimą priėmėme reaguodami į šalyje susidariusią situaciją dėl korona viruso (COVID-19) plitimo ir Vilniaus miesto savivaldybės sprendimą uždaryti ugdymo įstaigas ir viešas pramogų vietas, atšaukti masinius renginius mieste", - sako LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas. Tiesa, artimiausiu metu LRT žiūrovai dar matys kai kurias laidas su žiūrovais studijoje - jos buvo įrašytos anksčiau, nei buvo priimtas sprendimas į filmavimus nebekviesti žiūrovų.
LRT taip pat ėmėsi ir kitų saugumo priemonių stabdyti viruso plitimą. „Jau kuris laikas atšaukiame komandiruotes ir vidinius renginius bei susitikimus, sudarome galimybes darbuotojams dirbti iš namų, raginame juos nevykti į užsienį, o grįžusiems iš atostogų užsienio šalyse rekomenduota likti namie ir saviizoliuotis ne mažiau kaip 14 dienų", - sako LRT Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovas Tomas Rytel. Taip pat yra papildomai dezinfekuojami paviršiai LRT patalpose; reporteriai, operatoriai ir fotografai prireikus yra aprūpinami respiratoriais. Be to, laikinai LRT nebepriima ekskursijų.

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49
LT-03123 Vilnius
Tel. 8 5 236 3240
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt
www.lrt.lt

...
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-04-01 12:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media