2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRTK nusprendė taikyti administracinę atsakomybę UAB All Media Lithuania ir UAB „LAISVAS IR NEPRIKLAUSOMAS KANALAS“

2018-05-23
 
2018 m. gegužės 23 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija nusprendė taikyti administracinę atsakomybę UAB All Media Lithuania - už Visuomenės informavimo įstatymo ir Reikalavimų komerciniams audiovizualiniams pranešimams ir reklamos transliavimui, visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų, radijo programų ir atskirų programų rėmimo radijo ir (ar) televizijos programose įgyvendinimo tvarkos aprašo pažeidimus televizijos programos „TV3" laidoje „M.A.M.A. 2017 apdovanojimai".
Skundo pagrindu atlikusi minėtos laidos tyrimą LRTK nustatė, kad jos transliavimo metu skelbiant informaciją apie „Beats by Dr. Dre" ausines buvo pažeisti reikalavimai prekių rodymui, pranešimams apie rėmimą, buvo daromas poveikis programos turiniui.
Taip pat skundo pagrindu atlikus televizijos programos „LNK" stebėseną buvo nustatyti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo ir Neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančios viešosios informacijos žymėjimo ir skleidimo tvarkos aprašo pažeidimai šios programos laidoje „Žinios". 
Šios laidos smurtinio pobūdžio siužetas apie JAV bare kilusias muštynes buvo nepažymėtas jokiu indeksu ir transliuotas nepilnamečiams prieinamu laiku. Įvertinusi siužeto metu paskleistos informacijos turinį, kontekstą bei poveikį LRTK priskyrė jį neigiamą poveikį nepilnamečiams iki 14 metų darančios informacijos kategorijai, kuri turėjo būti atitinkamai pažymėta ir transliuojama nuo 21 val.
Administracinė atsakomybė bendrovėms bus paskirta artimiausiu metu, joms nurodžius atsakingus už padarytus pažeidimus asmenis.

Birutė Keršienė
Visuomenės informavimo skyriaus vedėja
El. paštas birute.kersiene@rtk.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-23 16:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media