2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Pasaulinio garso prodiuseris įvertino šeštąjį „Lietuvos balso“ sezoną: „Dalyviai čia tokie pat geri, kaip ir Amerikoje“

2018-07-18
 
Richardas Rietveldas

Richardas Rietveldas

Jau rudenį per LNK startuos naujas, šeštasis „Lietuvos balso" sezonas, kuriam šiuo metu intensyviai ruošiamasi. Kaip ir kasmet, filmavimai prižiūrimi „The Voice of..." formato pardavėjų, Nyderlandų kompanijos „Talpa". 
Richardo Rietveldo vardą visame pasaulyje puikiai žino „The Voice of..." formato prodiuseriai bei didžiausios muzikos žvaigždės, kurioms tenka garbė užimti kultinio projekto mokytojų kėdes. Jis - formatą sukūrusios kompanijos „Talpa" vienas žymiausių konsultantų, keliaujantis po pasaulį, kad pasidalintų savo ilgamete ir profesionalia patirtimi, kuriant aukščiausio lygio televizijos produktą. Antrus metus iš eilės Richardas atvyksta ir į „Lietuvos balso" filmavimus.
„Richardas Rietveldas yra labai patyręs aukščiausio lygio televizijos profesionalas, pats keletą metų prodiusavęs „Australijos balsą". Jo patirtis ir įžvalgos mūsų kuriamam šou suteikia išskirtinės pridėtinės vertės. Tai vienas darbo su tarptautiniu formatu privalumų - turime galimybę augti ir koja kojon sekti pasaulines tendencijas", - kolegą pristato kūrybos namų ELITAZ prodiuseris Gediminas Jaunius.
Didžiulę patirtį dirbant su ryškiausiu pasaulyje muzikiniu projektu skirtingose šalyse turintis Richardas patikina, jog kiekvienoje šalyje šis projektas turi savitų išskirtinumų.
„Formatas visame pasaulyje yra tas pats, tačiau kiekvienos šalies kultūra yra labai skirtinga, skiriasi ir tai, kaip jie mato muziką ir kokią vietą jų gyvenime ji užima. Pavyzdžiui, Ispanijoje filmavimų metu vyksta nuolatinis vakarėlis. Jie visuomet turi begalę žiūrovų, kurie filmavimo metu nenustoja linksmintis, jie nuolatos stovi, nuolatos šoka, lygiai taip pat ir mokytojai. Tačiau tai jų kultūros dalis, jie tokie yra ir tai labai žavi", - apie projekto ypatybes kitose šalyse kalba Richardas. 
Visame pasaulyje su šiuo formatu dirbantis prodiuseris per ilgametę patirtį gali užtikrintai pasakyti - tai, kad didžiųjų šalių prodiuserinės kompanijos projektui gali skirti žymiai didesnį biudžetą, dar nereiškia, jog galutinis rezultatas bus geresnis šou.
„Visuomet tai sakau ir žinau, kad tai stebina daugelį - geriausi atlikėjai Lietuvoje yra tokie pat geri, kaip ir esantys JAV, Australijoje, Vokietijoje ar bet kurioje kitoje šalyje. Didžiosios šalys neturi geresnių atlikėjų nei lietuviai, jie tiesiog jų turi daugiau, nes atitinkamai turi daugiau ir žmonių. Bet šeši geri atlikėjai JAV nėra geresni nei trys geri atlikėjai Lietuvoje", - užtikrintas Richardas.
Lietuvoje viešintis prodiuseris, kalbėdamas apie šeštojo „Lietuvos balso" sezono, kuris eterį pasieks jau rugsėjį, lūkesčius, atvirai pripažino, kad naujiesiems dalyviams turėtų būti labai sunku, mat praėjusio sezono nugalėtoja Monika Marija kartelę užkėlė neįtikėtinai aukštai.
„Neslėpsiu, kad pats esu didžiulis praėjusio sezono nugalėtojos Monikos Marijos gerbėjas. Ji buvo magiška. Jos vokalas buvo ypatingas, lygiai taip pat buvo ypatinga ir jos pergalė projekte. Kokybės ir atlikimo kartelę ji užkėlė labai aukštai", - gerų žodžių Monikai Marijai negailėjo prodiuseris. 
Prodiuseris pasakoja, jog per aštuonerius projekto formato gyvavimo metus didžiulių pokyčių, badant ką nors pakeisti, tikrai nebuvo ir būtent tai jis vadina esmine kokybiško produkto savybe.
„Kai jau turi gerą formatą, nebeliesk jo, palik tokį, koks jis yra, nes jis jau ir taip labai geras, - užtikrintas Richardas ir įvardija pagrindinį tikslą, kurio siekia konsultuodamas prodiuserius visame pasaulyje, - žiūrovai turi patirti įdomų ir įtraukiantį vakarą, žiūrėdami projektą. Projekto paslaptis, jog ant scenos dainuojantys dalyviai čia siekia savo svajonės, o mes bandome padaryti taip, kad žiūrovas jaustųsi tos svajonės dalimi. Juk nieko nėra maloniau nei pildyti svajones."
Nauji „Lietuvos balso" projekto etapo filmavimai įvyks jau rugpjūčio mėnesį Palangoje. Visi norintys pirmieji pamatyti „nokautų" ir „dvikovų" etapus gyvai bei palaikyti dalyvius, siekiančius savo svajonės, kviečiami šou stebėti rugpjūčio 22, 23 ir 27 dienomis. 
Šeštasis „Lietuvos balso" sezonas - jau greitai per LNK.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-07-18 12:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media