2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Darbą pradeda LRT Tyrimų komanda

2018-08-07
 
Pauliaus Lileikio nuotraukoje – (iš kairės) Indrė Makaraitytė, Jurgita Čeponytė, Rūta Juknevičiūtė, Mindaugas Aušra ir Jurga Tvaskienė.

Pauliaus Lileikio nuotraukoje – (iš kairės) Indrė Makaraitytė, Jurgita Čeponytė, Rūta Juknevičiūtė, Mindaugas Aušra ir Jurga Tvaskienė.

Tiriamoji žurnalistika yra vienas didžiausių šiandienos iššūkių ir LRT nuo naujojo sezono šiam žanrui skiria ypatingą dėmesį.
Darbą pradeda penkių profesionalių ir patyrusių žurnalistų komanda, analizuosianti visuomenei svarbius, rezonansinius įvykius ir jų priežastis bei pasekmes. Tyrimai bus išsamiai pristatomi visuose Lietuvos nacionalinio transliuotojo kanaluose - televizijoje, radijuje ir portale.
Žurnalistinių tyrimų skyriuje, kuriam vadovauja Indrė Makaraitytė, dirbs Mindaugas Aušra, Jurgita Čeponytė, Rūta Juknevičiūtė ir Jurga Tvaskienė.
„Žurnalistų darbas toks - rinkti ir tikrinti informaciją. Tik rimtoms temoms išnagrinėti kartais gali prireikti ir mėnesio ar kelių. Objektyvumas ir kruopštumas, devyniskart matavimas prieš kerpant - mūsų kriterijai, kuriais vadovausimės, nes Tyrimų skyriuje šiol dirbsiantys žurnalistai tai yra įrodę savo ankstesniu darbu ir toje pačioje LRT, ir kitose žiniasklaidos priemonėse, - sako LRT Tyrimų vadovė I. Makaraitytė. - Lūkesčiai dideli, bet labai pasitikiu savo komanda. Tai - tvirtą stuburą, vertybes turintys savo srities profesionalai, kurių nepastumdysi ir neišgąsdinsi."
„LRT - vienintelė Lietuvoje visiškai nepriklausoma žiniasklaidos priemonė, savo veiklą grindžianti skaidrumo ir viešumo standartais. Tai ypač svarbu man kaip žurnalistei. Dirbdama LRT, esu tikra, galėsiu informuoti visuomenę apie svarbiausias ir aktualiausias problemas be jokių nutylėjimų", - sako Jurga Tvaskienė, politikos aktualijų žurnalistė ir komentarų autorė, kuriai puikiai pažįstamos skirtingos žiniasklaidos sritys. Ji yra dirbusi ir naujienų portale, ir televizijoje, ir radijuje, ir spaudoje.
Pasak I. Makaraitytės, kitaip nei aktualijų žurnalistai, Tyrimų skyrius turės galimybę gilintis į problemas, parengti gilesnes ir išsamesnes medžiagas, skirti joms tiek laiko, kiek reikės. „Kai tyrimas bus baigtas, kai bus galima jį viešinti, visuomenę supažindinsime ir LRT.LT portale, taip pat radijo ir TV žinių laidose, radijo ir televizijos diskusijų laidose", - pasakoja Indrė.
„Darbas LRT Tyrimų komandoje - man nauja patirtis ir iššūkis. Toks tyrimų skyrius visuomeniniame transliuotojuje kuriamas pirmąkart, todėl tai kartu ir istorinė galimybė daryti tai, ko iki šiol nebuvo tokiu pavidalu, - šypsosi Rūta Juknevičiūtė, turinti nemažą darbo televizijoje ir spaudoje patirtį. - Džiaugiuosi nauja pradžia ir viliuosi pateisinti lūkesčius."
„Iki šiol darbavomės kaip verslo korespondentai, kur pinigų upelių srauto sekimas - vienas kertinių darbo aspektų. Tyrimuose ši patirtis tikrai pravers, nes ten, kur dideli pinigai, ten ir plačios skylės korupcijai bei nepotizmui", - sako Mindaugas Aušra ir Jurgita Čeponytė. Abu žurnalistai jau 6 metus dirba LRT, rengia ir veda radijo laidą „PIN kodas", yra dirbę „Laisvės TV".

Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-08-07 12:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media