2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Laidos „Sveikatos medis“ vedėja Irena Pivoriūnienė apdovanota už viso gyvenimo nuopelnus

2017-12-10
 
Laidos „Sveikatos medis“ vedėją Ireną Pivoriūnienę apdovanoja Sveikatos ministras Aurelijus Veryga

Laidos „Sveikatos medis“ vedėją Ireną Pivoriūnienę apdovanoja Sveikatos ministras Aurelijus Veryga

Įvyko Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir sveikatos ministro Aurelijaus Verygos iniciuotas apdovanojimų renginys „Už sveiką gyvenseną", kurio metu aktyviems ir visuomeniškiems žmonėms padėkota už indėlį į sveikesnės gyvensenos puoselėjimą. Renginyje „Už visos Lietuvos „Sveikatą" nominacijoje apdovanota ir ilgametė televizijos laidų vedėja Irena Pivoriūnienė, vedanti žiūrovų pamėgtą TV8 laidą „Sveikatos medis".
Pirmą kartą įvykę apdovanojimai buvo surengti siekiant sukurti tradiciją išreikšti pagarbą tiems, kurių pastangos ir veikla daro įtaką sveikesnei visuomenei. Apdovanojimų metu buvo pagerbtos 4 organizacijos ir 4 žmonės, demonstruojantys įkvepiantį pavyzdį. Jiems atiteko ir ministro medaliai, kuriuos įteikė ministras A. Veryga.
Bene daugiausiai aplodismentų susilaukė beveik tris dešimtmečius televizijoje dirbanti gydytoja ir TV laidų vedėja I. Pivoriūnienė, kuri buvo apdovanota už ilgametį visuomenės švietimą sveikatos ir medicinos tema.
I. Pivoriūnienė visuomet pasisakė už gilesnį švietimą apie sveikatą, savo laidose pasakoja ne tik apie sveiką gyvenseną, bet ir ligas, kaip su jomis kovoti ir gyventi, kaip atsisakyti žalingų įpročių ir teisingai rūpintis savo sveikata. Laidoje „Sveikatos medis" moteriai itin svarbios širdies ir kraujagyslių ligų temos, kova su stresu ir nuovargiu.
„Net aš - ta, kuri visą gyvenimą kartais šneka daugiau, nei reikia - šį kartą nebeturiu žodžių. Esu tikrai labai sujaudinta, labai nustebinta, tai buvo siurprizas. Vis galvojau, kaip lipant laiptais nesuklupti iš to jaudulio", - sakė I. Pivoriūnienė.
Gydytoja tikino, kad gauto apdovanojimo tikrai nesitikėjo. „Tikrai nesitikėjau. Televizijoje esu jau tris dešimtmečius, man teko kalbinti pačius žymiausius, pačius nuostabiausius medikus, kurie visi yra patys geriausi ir dažnai jiems užduodavau klausimą, ar yra tekę gydyti pacientą, kuris gavo infarktą nuo didelio džiaugsmo, bet visi atsakydavo, kad tokios ligos tik nuo pykčių. Tai galvojau, kas būtų buvę, jei būčiau gavusi infarktą iš laimės ir džiaugsmo. Gal būčiau patekusi į Gineso rekordų knygą", - juokėsi I. Pivoriūnienė.
„Be abejonės, tai didelis įvertinimas, bet kartu jaučiu ir tai, kad dar per mažai yra padaryta. Aš taip norėčiau, kad visi žmonės būtų sveiki ir laimingi. Gal tai naivu, bet iš tikrųjų taip yra", - kalbėjo medikė.
Gautu apdovanojimu gydytoja itin džiaugėsi ir tikino, kad jis tapo paskata ir toliau šviesti televizijos žiūrovus. I. Pivoriūnienės teigimu, kiekvienas gali būti sveikesnis, jei labiau rūpintųsi savo aplinka.
„Manęs dažnai klausia, iš kur turiu tiek energijos, juk man jau šimtas penkiasdešimt metų. Bet taip yra todėl, kad aš bendrauju tik su gerais žmonėmis. Juk kiekvienas žmogus, kuris dėvi baltą chalatą, yra nuostabus. Jis kitaip nedirbtų šito baisiai sunkaus darbo. Tai yra nepaprasta atsakomybė - kiekvieną dieną matyti ašaras ir skausmą. Kai būni tarp tokių šventų žmonių ir pats pasidarai laimingas. Nereikia aplink save turėti žmonių, su kuriais nesinori kalbėti ir nuo jų bėgti. Negatyvūs žmonės yra didžiausias sveikatos priešas", - šypsojosi ilgametė sveikatos laidų vedėja.
Šiuo metu I. Pivoriūnienė veda populiarią medicinos laidą „Sveikatos medis", kurioje žiūrovai kaskart išgirsta gausybę naudingų patarimų: „Yra geri Biblijos žodžiai - „mylėk savo artimą kaip pats save". Manau, kad kiekvienas turime suvokti šią frazę ir mylėti save, kiekvieną savo organą, tada jis nedarys nieko, kad tam organui būtų sunku dirbti."
„Aš nerūkau, nevartoju alkoholio, kiek įmanoma sveikai gyvenu, nes per tiek metų televizijoje streso man pakanka. Jei mylėsi save, mylėsi ir savo artimą, tuomet visi tikrai būsime sveikesni. Negailėkime šypsenų, gerų žodžių. Ypač Advento laikotarpiu - mažiausiai trims žmonėms pasakykime kažką gero. Laidoje „Sveikatos medis" yra skyrelis „Ačiū, daktare", kuriame yra tokių padėkų, kurias klausant ir man ašaros byra. To visiems linkiu", - patarimais dalinosi laidos vedėja.
Laida „Sveikatos medis", kurioje susivienijo ilgametė gydytojos Irenos Pivoriūnienės patirtis ir prodiuserės, laidų kūrėjos Vaidos Skaisgirės jaunatviškas veržlumas - sekmadieniais, 15 val. tik per TV8.
 

Rubrika Televizija yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-01-01 12:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media